Hirdetés

Providenciales: a legszebb tengerparti strand a világon

2011.04.10. 19:52

Az Alon.hu után a világ legismertebb turisztikai portálja, a TripAdvisor is közzétette listáját a világ legszebb tengerpartjairól.

Hirdetés

Providenciales Pictures

Az Alon.hu után a világ legismertebb turisztikai portálja, a TripAdvisor is közzétette listáját a világ legszebb tengerpartjairól.

Az Alon.hu után a világ legismertebb turisztikai portálja, a TripAdvisor is közzétette listáját a világ legszebb tengerpartjairól. Aki még nem foglalta le utazását, ötleteket meríthet a névsorból. Pénzt sajnos nem.

Korábban:
Nagy-Britannia tengerentúli területe, a Turks- és Caicos-szigetek parányi részének, Providencialesnek a strandját tartják a legszebbnek a világon az egyik népszerűbb utazási portál olvasói.
 
 A Kuba mellett fekvő szigetecske olyan ismert strandokat előzött meg, mint Honolulu és Miami Beach. Az első ötben csak egy amerikai part, a dél-karolinai Myrtle Beach szerepel - derült ki a TripAdvisor összesítéséből.
 
A legszebbnek választott strandokat nemcsak a szép partszakasz, hanem minőségi szállodák, éttermek és szolgáltatások jellemzik - mutatott rá Brooke Ferencsik, a TripAdvisor szóvivője.

Providenciales az 1990-es évek közepe óta kedvelt turistacélpont: a parányi sziget fehér homokos strandjával, nyugodt, tiszta vízével és pompás korallzátonyával csalogatja a búvárokat és a Karib-tenger szerelmeseit.
 
Így néz ki Providenciales:
 

Providenciales Pictures

Providenciales Pictures

Providenciales Photos


Providenciales Photos

A világ legszebb strandjainak sorában a Fülöp-szigeteki Boracay, az arubai Eagle Beach, a jamaikai Negril és mexikói Tulúm került még Provideciales és Myrtle Beach mellett az első ötbe.

A tízes élmezőnyben szerepel még többek közt a Kajmán-szigetek híres partszakasza, a Seven Mile Beach és a dominikai Punta Cana.

Európát a ciprusi Ayia Napa és a görög Szkiathosz képviseli a listán. Csillogó hírneve ellenére a francia Riviéra még az Európa legszebb 25 strandja közé sem jutott be a szavazatok alapján.

Térségekre bontva a Csendes-óceán déli részén például Bora Bora, Közép- és Dél-Amerikában a Costa Rica-i Santa Teresa viszi a pálmát. Costa Rica ökoturizmusa révén egyre jobb hírnévnek örvend az utazók körében.

 
Korábban: