Rablás és garázdaság elkövetőit fogták el körmendi rendőrök

2012.01.06. 16:22

Egy fiatalkorú a gyanú szerint kirabolt egy férfit december 24-én hajnalban egy szórakozóhelyen, és bántalmazott egy osztrák állampolgárt

Rablás, garázdaság és könnyű testi sértés miatt indított büntetőeljárást a Körmendi Rendőrkapitányság egy fiatalkorú ellen, aki a gyanú szerint kirabolt egy férfit december 24-én hajnalban egy szórakozóhelyen, és bántalmazott egy osztrák állampolgárt - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Molnár Miklós hozzátette: a fiatal a szórakozóhely mellékhelyiségében pénzt követelt az egyik vendégtől, majd amikor az nem volt hajlandó adni, ököllel arcul ütötte őt, a földre került sértettet többször megrúgta és elvette a nála lévő 17 ezer forintot. A söröző előtt a gyanúsított rátámadt egy osztrák állampolgárra, szintén arcul ütötte őt, a sértett ennek következtében egy árokba esett. A fiú fenyegetően lépett fel továbbá egy fiatal lánnyal szemben, akit végül nem bántott, de viselkedésével a rendőrség szerint megbotránkoztatta a szórakozóhely vendégeit, bennük félelmet keltett.
A fiatalkorú, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, tagadja a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A rendőrök ezt követően december 31-én, egy szentgotthárdi eset után csoportosan elkövetett garázdaság miatt indítottak eljárást. Az eset előzménye az volt, hogy egy vendéglő teraszán három férfi tartózkodott, az egyikük vizelni kezdett, s egy arra járó ember szóvá tette ezt. A gyanúsítottak a 61 éves, lapkihordóként dolgozó férfi után mentek, s az egyikük olyan erővel vágta őt orrba, hogy a sértett orrcsontja eltörött. A férfi bemenekült egy lépcsőházba, amelynek üvegajtaját sikerült kulccsal bezárnia, így megmenekült üldözőitől. A rendőrök még aznap hajnalban elfogták az egyik elkövetőt, majd másnap csörötneki lakásáról előállították a két másik gyanúsítottat is.

A férfit ököllel arcul ütő gyanúsított - aki előállításakor olyan ittas állapotban volt, hogy kihallgatni sem tudták - először tagadta a bűncselekmény elkövetését és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A sértett azonban egyértelműen felismerte benne a támadóját, így a gyanúsított férfi beismerő vallomást tett.
 

.