Ismét sárvári az ország legjobb kerékpáros diákja

2015.05.22. 11:20

A Vas megyei csapat második lett.

Az idén Gyula adott otthont a XXIII. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjének 2015. május 19. és 21. között - írja a Police.hu.

A megyék legjobbjai tették próbára tudásukat elméletben és gyakorlatban egyaránt. A közlekedésbiztonsági ismereteik mellett az indulók kellő koncentrációjára és ügyességére is szükség volt ahhoz, hogy a gyakorlati pályán, valamint a Gyula belvárosában megrendezett szabályossági versenyszámban is bizonyítsanak. A szakmai zsűri külön értékelte az egyéni (lány, fiú) és a csapatteljesítményt. Vas megye a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is erős csapattal nevezett.

"Hannos Attila nyugalmazott pedagógus már évtizedek óta biztos támasza a tehetségeknek. A szárnyai alatt készülő diákok mindig a legjobbak között teljesítenek a megmérettetéseken" - olvasható a versenyről kiadott sajtóközleményben.

A tanár úron kívül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának munkatársai, Kovács Vanda r. őrnagy kisasszony és Binó Tamás r. főhadnagy úr is segítette a lelkes diákok felkészülését.

A sárvári csapat

Több mint figyelemre máltó, hogy mindhárom kategóriában dobogón végeztek a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola hatodik osztályos versenyzői (ők láthatók fotón). A lányoknál – akárcsak tavaly – 2015-ben is Németh Rebeka bizonyult a legjobbnak. Rebeka tapasztalt versenyzőnek számít, hiszen már évek óta eredményesen vesz részt hasonló megmérettetéseken. Ennek bizonyítéka, hogy családjával a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedő területi fordulóján 2015-ben a második helyen végzett.

A csapat másik büszkesége Szabó Botond, aki a fiúk egyéni versenyében a harmadik helyen zárt.

A két fiatal csapatversenyben pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

.