Szemléletformáló képzés a SAVARIA REHAB-TEAM Nonprofit Kft.-nél

2014.07.01. 09:38

Szemléletformáló képzést szervezett a múlt héten a SAVARIA REHAB-TEAM Nonprofit Kft. a szombathelyi, és környékbeli munkáltatók részére.

A képzés célja: a 25 év alatti pályakezdő fiatalok  elhelyezkedésének elősegítése, a munkaadók érzékenyítésével.

A képzés kulcseleme volt még: a munkahelyek megőrzése érdekében a munkaadók képviselőinek felkészítése a felmerülő hátrányos megkülönböztetés megelőzésére, kezelésére.

A meghívottak között voltak cégvezetők, valamint munkaügyi és pénzügyi szakemberek egyaránt. A tréner a témákat teljesen a jelenlévők igényeihez, visszajelzéseihez igazította.

Képzés anyagában szerepelt, hogyan ismerhetem meg a diszkriminációt, és mit kell tennem, ha ezt észlelek. Hol húzódik a határ a bennünk élő előítéletek, és a jog által már szankcionált diszkrimináció között.

A képzést a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) igazgatója tartotta, aki a tananyag tartozó elméleti háttér rövid bemutatása után, a témafeldolgozást kiscsoportos probléma megoldás, tapasztalatmegosztó beszélgetés, és közös „kihangosított” gondolkodás keretében dolgozta fel.

A munkáltatók jó hangulatban zárták a rendezvényt, rengeteg pozitív visszajelzést kapott cégünk még napokkal a képzés után is.

.