Hirdetés

Szombathelyen átadtak egy homlokzatot, és lehagytak egy ékezetet

2015.11.13

Örülünk - és kicsit kukacoskodunk.

Hirdetés

Lapunk - ahogy mindenki más is - rendre kap olyan e-maileket, amelyek vicces címmel ellátott eseményekre hívnak minket.

Főképp kampányidőszakban jellemző ez, amikor minden politikus át akar adni valamit, ha nagy dolgot nem tud, legalább kicsit. Ezekhez természetesen szalagátvágás is dukál.

De azért két választás között is becsúszik egy-egy ilyen átadó.

Így fordulhatott elő például az, hogy a sajtót óvodai vécé átadására hívták Szombathelyen.

Nos, amikor megláttuk, hogy csütörtökön átadják a Smidt Múzeum homlokzatát, hasonló érzések kerítettek hatalmukba minket.

Arról korábban írtunk, hogy a Szent Márton-terv keretében megújulna a belváros egy része (bár pénz még nincs rá), így azt is tudjuk, hogy a Smidt Múzeum esetében is jelentős fejlesztések vannak tervben.

Szombathelyen átadtak egy homlokzatot és lehagytak egy ékezetet

Ilyen volt

Így ez a homlokzatfelújítás (plusz tetőfelújítás) - mondhatni - csepp a tengerben, de tény, hogy így folytatva még sok-sok szalagátvágós átadót lehet tartani a jövőben.

Persze alapvetően örülünk, hiszen a belváros közepén évekig vállalhatatlan állapotban lévő épületre ráfért a felújítás.

Egy valami böki csak a csőrünket: az senkinek sem jutott eszébe, hogy ékezetet tegyen arra a fránya u betűre. Tudjuk, korábban is az állt a falon, hogy muzeum, nem pedig múzeum, de mégis, talán belefért volna abba a 33,4 millió forintba, amibe a felújítás került.

Szombathelyen átadtak egy homlokzatot és lehagytak egy ékezetetSzombathelyen átadtak egy homlokzatot és lehagytak egy ékezetetSzombathelyen átadtak egy homlokzatot és lehagytak egy ékezetetSzombathelyen átadtak egy homlokzatot és lehagytak egy ékezetet(Fotók: szombathely.hu)