Hirdetés

Felújítják az Erzsébet-kertet Sopronban

2014.09.18. 13:49

Zenepavilon, ivókutak és korhű padok is lesznek a parkban.

Hirdetés

Fodor Tamás, Sopron polgármestere tegnap jelentette be, hogy a város 214 millió forintot nyert meg az Erzsébet-kert felújítására, így a magyar kormány támogatásával az eléggé rossz állapotban lévő park ismét felvirágozhat – tájékoztatta lapunkat Sopron város önkormányzata.

Felújítják az Erzsébet-kertet Sopronban

A pályázat lehetővé teszi, hogy megújuljon a kert sétaúthálózata és kerítése. Ezen felül zenepavilont építenek, ivókutakat alakítanak ki, valamint korhű padokat, székeket és kukákat helyeznek majd el. Az egykori Sörház terasza, illetve az egykori épület körvonala újra látható lesz a nyírt sövény és fakorlát segítségével. A játszótér mellett lévő, 1846-1847 között épült, „kaszád”-nak nevezett támfalat is helyreállítják.

Az épített elemeken kívül a kert növényvilága is megújul, a veszélyessé vált és elöregedett növényzetet cserélik, emellett újabb növényfajok is megjelennek majd.

Felújítják az Erzsébet-kertet Sopronban

A fák fajtáját névtáblák fogják jelezni, megvalósítva az önkormányzat szemléletformálási céljait. Az Erzsébet-kert fáin faápolási munkálatokat végeznek el, és a fenntartást segítő öntözőrendszert is kiépítik.

A támogatási szerződést hamarosan megköti az önkormányzat, ezt követően pályázhatják meg a kivitelezői feladatokat. A felújítási munkálatokat még az idén, késő ősszel megkezdik, és a tervek szerint 2015 májusában fejezik majd be.