Spiderland: Vízparti kalandpark nyílt Gyenesdiáson

2010.04.16. 14:50

Spiderland néven kalandpark nyílt pénteken Gyenesdiákon.

Ez az első nyugat-balatoni kalandpark, amely pályázati pénz nélkül, összefogással épült meg, új attrakciót nyújtva a térségben - mondta Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere, aki a megnyitó alkalmával stílszerűen egy nemzeti szalaggal feldíszített drótkötelet vágott át.

Mint aláhúzta, az önkormányzati területet hosszú távra bérlő üzemeltetők a Balaton parti környezetbe illő, gyermekbarát vállalkozást indítottak be.

Vas Zoltán, a kalandpark építője és résztulajdonosa elmondta, hogy cége eddig 6-8 magyar kalandpark megépítésében vett részt. Közlése szerint a növekvő érdeklődésnek köszönhetően a befektetések mintegy három év alatt megtérülnek.
Az alsógyenesi Lidó strand szomszédságában megnyílt létesítmény több mint 4 hektárnyi erdős területen fekszik, és 50 akadálypályával várja a vendégeket. Az akadályokat úgy alakították ki, hogy súly- és korhatártól függetlenül bárki használni tudja őket.

A park október végéig lesz nyitva, de főszezonban éjszaka is várja majd a kalandra vágyókat. További fejlesztéseket is tervbe vettek már, amelyeknek köszönhetően az akadályok száma bővülni fog. Gyermekjátszó, paintball és katonai kiképző pálya kialakítása is szerepel az elképzelések között.
 

.