Budapesten rendezik 2019-ben a női vízilabda világliga szuperdöntőjét

MTI

2018.12.13. 12:02

Női vízilabda világliga - Budapesten lesz a szuperdöntő.

Budapesten rendezik jövőre a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

Erről döntött csütörtökön a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a kínai Hangcsouban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság helyszínén. A magyar pályázat mellett Új-Zéland volt még versenyben.

A döntés azt jelenti, hogy a magyar válogatott házigazdaként biztosan résztvevője a nyolccsapatos 2019-es szuperdöntőnek, amelynek győztese elsőként biztosítja helyét a 2020-as tokiói olimpián.


    A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) tájékoztatása szerint a tornát június 4. és 9. között rendezik meg Budapesten.


"A rendezés elnyerésének értékét növeli, hogy úgy kellett más jelentkezőkkel megküzdenünk, hogy közben épp elkezdtük a Magyar Vízilabda Szövetség és rajta keresztül a hazai vízilabdázás megújítását. Biztos, hogy a győzelemben nélkülözhetetlen volt a sportért felelős államtitkárság, a nemzetközi sportpályázatok kormánybiztosának támogatása és az összehangolt munka" - idézte az MVLSZ közleménye Vári Attilát, a szervezet elnökét.

"Így tudtuk közösen a legmagasabb szinten képviselni a magyar sport érdekeit. A hazai környezet mindig sokat számít egy-egy világeseményen, amelyet női válogatottunk ismét megtapasztalhat majd - szövetségünk hite szerint így, együtt sikerülhet a csapat előtt álló akadályok leküzdése" - tette hozzá.

.