Savaria Kupa - Ötjátszmás magyar siker a nyitányon

2019.08.10. 22:59

A magyar női röplabda-válogatott a görög csapat felett aratott ötjátszmás győzelemmel kezdte.

A magyar női röplabda-válogatott a görög csapat felett aratott ötjátszmás győzelemmel kezdte a szombathelyi Savaria Kupa nemzetközi felkészülési tornát.

A két együttes az első játszmában szoros, kiélezett küzdelmet vívott egymással, a belga Jan De Brandt irányította magyar csapat a hajrában a mindössze 19 éves, feladóátló poszton játszó Németh Anett pontjaival tudta maga javára fordítani az állást.
 
A második játszma is szorosan indult, de ezt követően a magyarok állva hagyták a görögöket, akik hiába cseréltek és kértek időt, szinte pillanatok alatt elvesztették ezt a játékrészt is.
 
A harmadik szettre sort cserélt De Brandt, az eredeti kezdőcsapatból Tálas Zsuzsanna, Pekárik Eszter és Szakmáry Gréta maradt hírmondónak. Bár 16-nál még egyenlő volt az állás, az összeszedettebben játszó görögök szépítettek.

A negyedik etapban már nyolccal is vezetett az ugyancsak Európa-bajnoki résztvevő görög csapat, és bár a hazaiak kettőre visszajöttek, ez a szett is a vendégeké lett.
A mindent eldöntő ötödik játszmában a térfélcserénél még a görögök vezettek 8-5-re, ezt követően a házigazda sorozatban hét pontot szerzett, és már nem is engedte ki kezéből a győzelmet.

A részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar csapat szombattól szerdáig szerepel Szombathelyen, ahol a hozzá hasonlóan Eb-résztvevő francia, spanyol és szlovén csapattal találkozik még.
A kontinensviadal augusztus 23-án kezdődik, a magyarországi mérkőzéseket a Papp László Sportarénában rendezik. A magyar főváráson kívül Pozsony, Lódz és Ankara ad még otthont a kontinensviadalnak, ahol a hatcsapatos csoportok az első négy helyezettje jut nyolcaddöntőbe.
 
Savaria Kupa, 1. forduló:
Magyarország-Görögország 3-2 (26, 12, -19, -19, 11)
Franciaország-Szlovénia 3-0 (20, 19, 18)
 
a további program:
vasárnap:

Magyarország-Franciaország 17.00 
Szlovénia-Spanyolország 19.30
    hétfő:
Görögország-Szlovénia 17.00 
Spanyolország-Franciaország 19.30
    kedd:
Magyarország-Spanyolország 17.00 
Franciaország-Görögország 19.30
    szerda:
Görögország-Spanyolország 17.00 
Magyarország-Szlovénia 19.30

.