Hirdetés

Súlyos állapotban a tököli rabkórházba szállították a pécsi lövöldözőt

2010.02.10. 10:06

Hirdetés

Súlyos állapotban a tököli rabkórházba szállították a pécsi lövöldözőt - tudta meg az MTI az egy halálos áldozattal és három súlyos sérülttel járó pécsi egyetemi lövöldözéssel gyanúsított fiatalember védőjétől szerdán.

Papp Gábor szerint védence napok óta rossz állapotban volt, az ügyvéd ezért különösen abszurdnak nevezte az előzetes letartóztatás létjogosultságát. Emlékeztetett rá: január közepén a bíróság is indokoltnak látta, hogy G. Ákos elmeállapotát további egy hónapig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben megfigyeljék.

A 23 éves gyanúsított tavaly november 26-án a pécsi egyetem biofizikai intézetében pisztollyal megölte egy 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.

A Pécsi Városi Bíróság január 13-án döntött arról, hogy G. Ákos elmeállapotát még egy hónapon át megfigyeljék.

Hajdú István, a bíróság elnöke akkor az MTI-nek azt mondta: az ügyben eljáró bíró a megfigyelést egy hónapra, az ügyészség indítványára rendelte el, az igazságügyi elmeszakértői vélemény alapján. A bíróság elnöke akkor hangsúlyozta, hogy az elmeállapot megfigyelése egy speciális intézkedés. Része azon vizsgálatnak, amelynek célja annak megállapítása, hogy a gyanúsított beszámítható vagy sem, vagyis a döntés független a március 28-ig érvényben lévő előzetes letartóztatástól.