Széchenyi Programiroda nyílt Szombathelyen - Begyorsulnak a pályázatok?

2011.12.30. 14:33

A pályázni kívánókat hivatott segíteni az országos tanácsadó hálózat részeként indult ingyenes szolgáltatás, amely Széchenyi Programiroda néven már Szombathelyen is megkezdte működését.

Mivel a Kőszegi utcában nyíló iroda műszakilag még nem teljesen készült el (január 9-e a kivitelező végső határideje), a tájékoztató a szombathelyi városházán zajlott.

Dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere örömmel üdvözölte, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség háttérszervezeteként üzemelő tanácsadó hálózat már Szombathelyen is üzemel, ami várhatóan megkönnyíti és meggyorsítja a forráshoz jutást a pályázni kívánók számára.

Szücs Mátyás, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. végrehajtásért felelős igazgatója a szervezet működését ismertette, mely szerint az iroda a pályázni kívánók számára a megfelelő és elérhető pályázatok kiválasztásában játszik majd szerepet, de magában a pályázatírásban nem, hiszen az összeférhetetlen lenne.

A pályázat sikere esetén pedig a projektek megfelelő teljesítésében és a szükséges jelentések elkészítésében segédkezik majd.

Samodai Imre a szervezet Nyugat-Dunántúli Regionális igazgatója hozzátette még, hogy július eleje óta a régióban 19 tanácsadó működik, ebből 6 Vas megyében. Az elmúlt pár hónapban az iroda mintegy 2500 ügyfelet kerestek fel a régióban, mintegy 200 pályázat lebonyolításában segítettek Vas megyében.

Az iroda szolgáltatása ingyenes és munkájuk során személyes tanácsokkal látják el a pályázni kívánókat, akár az ügyfélhez házhoz kiszállva is.

Vas megyében egyébként hat tanácsadóból három kifejezetten a vállalkozásfejlesztés területén dolgozik, de segítenek a nagyvállalkozásoknak és a központi költségvetési szerveknek, intézményeknek is.

A tájékoztatón elhangzott, a kormány szándéka a kifizetések felgyorsítása a maradék kb. 1400 milliárd forint elköltésre kell kerüljön.

.