Szemétszedés Vas megyében is a Föld napján

2010.04.16. 20:23

Több mint kétezer önkéntest várnak Vas megyében a Magyar Közút Kht. idei Föld napi szemétszedő akciójára. A korábbi évekhez hasonlóan főként diákokkal a közutak mentén szedik össze a szemetet - mondta el Mészáros Béla, a közútkezelő munkatársa.

Kőszegen az Írottkő Natúrparkért Egyesület szervezésében egy illegális hulladéklerakót számolnak fel, illetve több natúrparki településen főleg a falvak turisták által leggyakrabban felkeresett részein rendeznek takarítást, szemétgyűjtést, amely közterületeket, utakat és annak környékét, parkokat, patak- és tópartot is érint - tájékoztatott Somogyi Györgyné, a kőszegi Tourinform iroda vezetője.

Április 22-én Őriszentpéteren a helyi művelődési házban kerül sor az országos Föld napi díjkiosztó rendezvényre, amelynek keretén belül olyan szakembereket tüntetnek ki, akik természetvédelem területén kimagasló munkát végeznek.

Április 24-én az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében nyílt túrát hirdettek a Ság-hegyen. A túra során az érdeklődők megismerkedhetnek a hegy geológiai, növénytani és állattani értékeivel - közölte Bogdán Beáta, a nemzeti park ökoturisztikai munkatársa.

.