Elkezdik a szombathelyi sportház felújítását

2014.10.20. 11:26

A beruházás értéke egymilliárd forint fölött van.

Elkezdik a sportház feljítását: az erről szóló szerződést sajtótájékoztató keretében írta alá a szombathelyi önkormányzat és az AGORA Művelődési és Sportház felújításának kivitelezői, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója és a FÉSZ építő Zrt. igazgatósági tagja.

Elkezdik a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportház felújítását

Az 50 éve épült sportház egykor Szombathely emblematikus épülete, s a város kulturális központja volt, az idő azonban eljárt felette. A polgármester, Puskás Tivadar szerint bár végeztek karbantartási munkákat felépítése óta, de mára már szükséges a teljes rekonstrukció.

Elkezdik a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportház felújítását

Erre nyert el a szombathelyi önkormányzat 2013-ban 685 millió forintnyi uniós támogatást. Ez az összeg azonban nem fedezett minden szükséges költséget, így a városnak is hozzá kellett járulnia a kiadásokhoz; így végeredményben a projekt valamivel több mint egymilliárd forintba fog kerülni.

Puskás Tivadar szerint most, hogy aláírják a szerződést, a kivitelezők „villámtempóban” kezdhetnek hozzá a munkálatokhoz, melynek a befejezési határideje 2015. június 28.

Elkezdik a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportház felújítását

Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója elmondta, a teljesítési határidők feszesek, de nem lehetetlen teljesíteni a munkát. Reméli, az épület feltárása és bontása közben nem ütköznek olyan akadályba, amely lassítja vagy hátráltatja a kivitelezést.

Elkezdik a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportház felújításátElkezdik a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportház felújítását

A felújítás során teljes homlokzatcserét, valamint nyílászárócserét végeznek, a közel 3000 négyzetméter alapterületű épületet 400 négyzetméterrel bővítik, ezen kívül pedig korszerűsítik a műszaki és az energetikai rendszert.

Elkezdik a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportház felújítását

A sajtótájékoztató végén mindhárom fél aláírta és lepecsételte a kiviteli szerződést, így hivatalosan már nem áll semmi a munka megkezdésének útjába.  

.