Hirdetés

Hirdetés

internet

100 milliárd forintos Nemzeti Digitális Közmű épül: még a legkisebb faluban is szélessávú internet lesz.

2010.02.26

Elrendelte a kormány a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén 6 és 10 megabit/szekundum közötti sávszélességű internet lesz elérhető - jelentette be Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos pénteken sajtótájékoztatón.

Letölthető az ingyenes magyar nyelvű Microsoft-vírusirtó

2010.02.18

Magyarul is letölthető a Microsoft ingyenes vírusirtója, amely a szoftvercég legújabb webböngészőjével, az Internet Explorer 8-as változatával együtt ígér biztonságos internetezést a felhasználóknak.

A netezők ötöde naponta bejelentkezik egy közösségi oldalra

2010.01.21

A gyakori internetezők 12 százaléka legalább havonta vásárol online, minden ötödik pedig naponta bejelentkezik egy-egy közösségi oldalra – derült ki a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet felméréséből. A kutatás arra is fényt derített, hogy a férfiak és az egyedülállók használják aktívabban az azonnali üzenetváltó módszereket.

Érettségi tantárgy lehet a Facebook és a Twitter Nagy-Britanniában

2010.01.13

Az iskolai tanterv részévé és ezáltal érettségi tantárggyá akarják tenni a Facebookot, a Twittert és más internetes közösségi oldalakat Nagy-Britanniában.

Az internetes ügyintézés hajnala

2004.07.07

Ha minden a tervek szerint halad, a közeljövőben Szombathelyen anélkül is tudunk lakcímet átjelenteni, útlevelet intézni, építési engedélyt kérni vagy céget bejelenteni, hogy befutkároznánk a városházára. Az internetezők közül feltehetően sokan élni fognak a lehetőséggel, aki meg nem internetezik, annak éppen ideje elkezdenie.

Így utasítsuk vissza a Facebook-ismerősjelölteket

2010.02.23

Ismerős  probléma: valaki olyan jelölt minket ismerősnek a Facebookon, akivel nem szívesen osztanánk meg profilunk.

A virtuális flört veszélyei: kitalált nővel zsaroltak meg egy szekszárdi férfit

2010.02.05

Egy kitalált nő nevében az interneten kötött ismeretséget egy szekszárdi férfival egy volt iskolatársa, majd 300 ezer forintot zsarolt ki tőle; a gyanúsítottat péntek hajnalban fogták el Szekszárdon - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Az Artisjus szerzői jogvédő egyesület az internetes letöltési jogdíjakról

2010.01.17

Az egy órásnál hosszabb játékfilm online videotékából történő letöltés nélküli megnézéséért (lehívásáért) legalább 18 forint jogdíjat kell fizetni, de ha a film letölthető a saját gépre, akkor 60 forint a minimális jogdíja - az oktatási és kulturális miniszter által jóváhagyott tarifákat az Artisjus a legutóbbi Hivatalos Értesítőben tette közzé.

Átverés a német szexliciten: férfi volt a nő

2010.01.13

Gyönyörű nő helyett nem gyönyörű ifjú fogadta azt a férfit Németországban, aki internetes árverésen megnyerte egy "varázslatos éj" ígéretét.

Ingyenes hangos angolszótár az interneten

2004.03.03

Ha ez így folytatódik, lassan eljön a kommunizmus. A múltkor felett örvendeztünk, most meg egy ingyenes beszélő online szótárra bukkantunk. Az egyelőre angol-magyar-angol kivitelben elkészült verzió ráadásul le is tölthető. Az is ingyenes.