Hirdetés

Hirdetés

London

Terrorcselekmény történt a londoni metróban

2017.09.15

Kitekintő

2017. március vége óta ez az ötödik terrorcselekmény Nagy-Britanniában.

Két magyar is a világ legjobb élelmiszerei között

2017.09.08

Kitekintő

Az idei versenyre több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ több országából.

A 2017-ben elkövetett terrorcselekmények az EU-ban, számokban

2017.08.18

Kitekintő

Az Európai Unióban elkövetett terrorcselekmények 2017-ben.

Atlétikai vb - Usain Bolt utolsó futásán megsérült

2017.08.12

Sport

Bolt megsérült utolsó futásán, Farah ezüstéremmel fejezte be

Atlétikai vb - Ők a Londonba utazó magyar csapat tagjai

2017.07.29

Sport

Atlétikai vb - Tizenhat magyar versenyző indul Londonban A londoni atlétikai világbajnokságra utazó magyar csapat tagjai

Tömeges kilakoltatás Londonban

2017.06.24

Kitekintő

733 lakásból költöztették ki a lakókat. 83 család nem volt hajlandó kiköltözni. Az érintett lakásokat, ugyanaz a cég újította fel, mint a múlt héten kiégett toronyházat.

„Egy pszichopata volt” a londoni elkövető

2017.03.25

Kitekintő

Megszólaltak Khalid Masood második feleségének rokonai.

Képtelenség felkészülni egy londonihoz hasonló támadásra

2017.03.23

Kitekintő

Vélhetően tudják a hatóságok, ki követte el a szerdai londoni merényletet, hiszen lelőtték és a képét is megmutatták, csak egyelőre a nyomozás érdekei miatt nem közlik az információt - mondta Kis-Benedek József az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Orbán bízik abban, hogy egyre többen hazajönnek Londonból

2016.11.11

Fókusz

A Kossuth Rádióban beszélt ma reggel, többek között Brüsszelről, alaptörvényről, az amerikai választásról.

Ez a londoni úttest sem bírta a sok esőt (fotók)

2016.05.12

Láttad?

A nagy esőtől beszakadt az úttest London Greenwich kerületében.

Sokan nem filmforgatásra gondoltak (videóval)

2016.02.07

Láttad?

filmforgatás

Kísérteties hangot ad az épület tetejére lecsapó szél (videó)

2016.01.14

A videó Manchesterben készült, a benne látható magas épület a Beetham Tower. A hangot pedig az épület tetejére lecsapó szél adja.    

Kiderült, hogy rossz helyen van a greenwichi délkört jelző csík

2015.08.14

Láttad?

Évről évre turisták százezrei zarándokolnak a greenwichi Királyi Obszervatóriumba Nagy-Britanniában, hogy a keleti és a nyugati féltekét elválasztó kezdődélkörnél pózolva fényképezkedjenek. A meridiánt azonban rossz helyen jelzi a híres sárgaréz csík, amelynek valójában 102 méterrel keletebbre, egy parkban kellene lennie. Ott viszont csak egy szemetes áll. Csillagászok sürgetik, hogy jelölje új csík a greenwichi délkör pontos helyét. Washingtonban 1884. október 22-én kötötték meg az úgynevezett Meridián-egyezményt, amely egyetlen egységes kezdődélkört határozott meg valamennyi ország számára az aktuálisan létező sokféle kezdődélkör helyett. Ennek értelmében a Nemzetközi Fokmérési Szövetség 26 tagállama - köztük Magyarország - megegyezett abban, hogy a földrajzi hosszúságok számozását attól a délkörtől számítják, amely az angol greenwichi Királyi Csillagvizsgáló nagy délkörtávcsövén halad át. A Chester A. Arthur amerikai elnök által összehívott Nemzetközi Meridián Konferencián arról is határoztak, hogy a hosszúsági köröket a kezdőmeridiántól mint nulla foktól két irányba indulva 180 fokig számítsák, keletre pozitív, nyugatra negatív előjellel. A Földön minden helynek megvan a délkörhöz képesti kelet-nyugati meghatározása, a csík pedig elválasztja egymástól a bolygó keleti és nyugati féltekéjét. Esténként a kezdődélkört zöld lézerfénnyel kivetítik az égre. A híres a greenwichi csíkot sok magyar turista is felkeresi London külvárosában. (Fotó: Alon.hu) A kezdődélkörhöz kötötték egyben a greenwichi középidőt (GMT) is. A világon ehhez igazítják az időzónákat, az új nap, az új év és az új évezred kezdetét. A modernkori GPS-technológia azonban nyilvánvalóvá tette, hogy a 19. századi tudósok tévedtek, számításaikba pontatlanság csúszott: a kezdődélkör kijelölésénél figyelmen kívül hagyták a finom eltéréseket a gravitációban a délkörtávcső beállításakor. Ken Seidelmann, a Virginiai Egyetem kutatója a The Daily Mirror című brit tömeglapnak elmondta: "A technológia fejlődésével elkerülhetetlen volt, hogy változzon a kezdőmeridián helye. Talán új jelzést kellene feltüntetni a Greenwich Parkban". Az amerikai csillagásszal egyetért a greenwichi királyi csillagvizsgáló tudósa, Marek Kukula is. "Egy új csík jó ötlet, most ugyanis csak egy szemetes van ott" - jegyezte meg a The Independent című lapnak, hozzátéve, hogy a 102 méteres eltérés semmilyen hatással nincs az időzónákra, a térképszolgáltatóknak azonban lehet, hogy pontosításokat kell végrehajtaniuk.

A nap idiótája: aki a hídról a Temzébe ugrott

2015.07.24

Láttad?

Valójában nehéz elképzelni, hogy mire számított a 17 éves Shah Faisal Shinwari, aki jó ötletnek tartotta, a londoni Tower Bridge-ről beleveti magát az alant folyó Temzébe. A haverjai kamerákkal rögzítették az akciót, amelynek során a „bátor” tinédzser, belecsobban a folyóba, ahol azonnal elragadja az ár. Miközben barátai humoros dolgokat kiabálnak neki, ő segítségért kezd kiabálni, és a segítség meg is érkezik. Így a srác – éppen hogy, de - túléli a kalandot. Miután a kórházban rendbe tették, ő maga kiköpte azt a tömérdek mocskos vizet, amit benyelt az úszás közben, felhívta a fiatalok figyelmét, hogy lehetőleg ne másolja le senki a tettét. Shah Faisal Shinwari egy YouTube csatornát üzemeltet.

Kiakadtak nők az új bikinis óriásplakáton

2015.05.30

Láttad?

Londonban tavasszal már betiltották, de New Yorkban most mégis megjelent a Protein World fogyókúrás étrendkiegészítő reklámja. A Times Times Square-en elhelyezett óriásplakáton egy tökéletes alakú nő  (Renee Somerfield  ausztrál szupermodell) áll sárga bikiniben, mellette pedig a „Strandtest-készen vagy?” kérdés olvasható. Hogy a reklám szándékosan provokál-e, azt nem tudjuk, mindenesetre a cég képviselője terroristának nevezte a londoniakat, akik sorozatosan összefirkálták, megrongálták, kigúnyolták, majd 70 ezer aláírást gyűjtöttek a poszter ellen, míg végül a hatóság eltávolíttatta őket a brit főváros utcáiról. A panaszok között volt, hogy a kép bűntudatot és alacsonyrendűségi érzést kelt a nőkben, úgy, hogy közben irreális viszonyítási pontot ad meg. Mellesleg a "strandtest" szó is értelmezhetetlen, még ha mindannyian tudjuk, nagyjából mire is gondolhatnak. Az interneten időközben számtalan reakció jelent meg, „továbbgondolva” a plakátot.  

Robbanás volt Londonban ( frissítve)

2017.09.15

Aktuális

A beszámolók szerint néhányan égési sérüléseket szenvedtek az arcukon.

Katalin hercegnő babát vár

2017.09.04

Kitekintő

Harmadik gyermekét várja Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg felesége.

Négy évig csendben lesz a Big Ben Londonban

2017.08.14

Kitekintő

Felújítás miatt négy évre elhallgat a Big Ben, London egyik jelképe.

Augusztus 4-én kezdődik az atlétikai világbajnokság Londonban - itt nézheti élőben

2017.08.04

Sport

A 2017-es atlétikai világbajnokság rendezéséi jogát 2011. november 11-én kapta meg London a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) monacói ülésén.

Szalmakalaptól az aranytevéig - 65 év királyi ajándékai a Buckingham-palotában

2017.07.25

Kitekintő

A 65 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ajándékaiból állítottak össze a Buckingham-palotában.

Ismét gázoltak Londonban

2017.03.26

Most nem terrortámadás történt.

Brit volt a londoni merénylő, iszlamista ideológia vezérelhette tettében

2017.03.23

Kitekintő

Nagy-Britanniában született a szerdai londoni merénylet elkövetője, aki ellen néhány éve a brit elhárítás (MI5) vizsgálatot folytatott "a szélsőséges nézeteivel kapcsolatban felmerült aggályok" miatt - mondta csütörtökön a londoni alsóház képviselőit tájékoztatva Theresa May brit miniszterelnök.

Négy halott és legalább húsz súlyos sérült Londonban - ezt tudni eddig a szerdai merényletről

2017.03.23

Kitekintő

A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában szerdán elkövetett merényletben.

Magyarország az éremtábla élén

2016.05.22

Aktuális

Remekeltek a magyar sportolók a vizes Eb-n.

Muszlim London új polgármestere

2016.05.07

Aktuális

Pakisztáni bevándorlók gyermekeként nevelkedett.

Budapest lepipálta Londont

2016.01.26

Aktuális

Így ártalmatlanították a londoni metróban késelő férfit (videó)

2015.12.06

   

London múzeumai a legnépszerűbbek

2015.08.04

Láttad?

 A londoni múzeumok a legkeresettebbek a Google keresőmotorjában egy kedden ismertetett felmérés eredményei szerint. A világ múzeumai közül a Google felhasználói a brit főváros Tudománytörténeti Múzeumára kerestek rá a legtöbbször - derült ki az internetes óriás és a londoni városháza kutatásából. A második és a harmadik helyen is londoni intézmény, a Természettudományi Múzeum és a British Múzeum áll. Ilyen is van a londoni Tudománytörténeti Múzeumban (Fotó: Alon.hu) A negyedik legkeresettebb a New York-i Metropolitan Múzeum, míg az ötödik a washingtoni Smitshonian Múzeum. "Lenyűgöző, hogy ennyien érdeklődnek a Tudománytörténeti Múzeum iránt, a felmérés eredményei újabb bizonyítékkal szolgálnak arra, hogy a brit múzeumok világszínvonalúak" - fogalmazott Ian Blatchford, az 1857-ben alapított Tudománytörténeti Múzeum igazgatója, hozzátéve, hogy szeptember 1-jén nyílik eddigi legnagyratörőbb kiállításuk, mégpedig az űrkorszak születéséről. A múzeumot évente 3,3 millió látogató keresi fel. Egy átlagos nap a British Múzeumban (Fotó: alon.hu) "London kétségkívül a világ kulturális fővárosa" - mondta a felmérés eredményeire reagálva a brit főváros polgármestere. A kutatás szerint a keresési lista élén végeztek a brit főváros színházai is. "A turisták egyre nagyobb számban látogatnak nagyszerű városunkba, amely egyedülálló kulturális élményekkel és látnivalókkal várja őket. Világhírű múzeumaink, galériáink, színházaink és egyéb játszóhelyeink vezetői fantasztikus munkát végeztek: nagysikerű kiállításokat és eseményeket szerveztek" - tette hozzá Boris Johnson. A Viktória és Albert Múzeum udvara (Fotó: alon.hu) A brit főváros ezekben a napokban a Viktória és Albert Múzeum Alexander McQueen-kiállításának sikerétől hangos: a vasárnap zárult tárlatot 21 hét alatt csaknem félmillióan látták, a néhai brit divattervező munkáiból rendezett kiállítás az utolsó két hétvégén éjszaka - este 10 és hajnali fél hat között - is fogadta a látogatókat, amire korábban nem volt példa. A hamarosan kezdődő őszi kulturális fesztiválra utalva Boris Johnson úgy fogalmazott: "ha utazást terveznek az elkövetkező hónapokra, Londont ne hagyják ki!".

Bevándorlási videó borzolja az angol kedélyeket

2015.06.05

Láttad?

Úgy néz ki, nem kell mindenhol a kormány segítsége ahhoz, hogy központi ügy legyen a bevándorlási kérdésből. Igaz, Londonban némileg könnyebben lehet bevándorlókba ütközni, mint Szombathelyen. Az alábbi mobilvideó az angol főváros nem túl jó hírű, Peckam nevű kerületében készült, és azt örökíti meg, hogy az afrikaiak „megfutamítják” a bevándorlási hivatal embereit, akik – némi lökdösődés és kiabálás után - gyakorlatilag visszamenekülnek a kisbuszukba, majd elhajtanak. A konfliktus oka az volt, hogy az egyenruhások előzőleg letartóztattak három bevándorlót, akik megsértették a vízumszabályokat. A felvétel alaposan felborzolta az ottani kedélyeket, a videóhoz érkezett hozzászólások egy részét valószínűleg Magyarországon azonnal törölnék.

Megemelték az emeletes buszt, hogy megmentsenek egy embert

2015.05.29

Láttad?
.