Hirdetés

Hirdetés

London

Nagy-Britanniában taroltak a konzervatívok

2015.05.08

Láttad?

Bagolybár nyílik Londonban

2015.03.05

Láttad?

A tokiói sikereken felbuzdulva bagolybár nyílik Londonban is. Igaz, csak egy hétre, március 19. és 25. között. A Soho-beli bagolybárban nem a baglyokat szolgálják majd ki, hanem azokat, akik befizetik a 20 fontos (kb. 8 ezer forint) belépőt, hogy baglyok társaságában fogyasszanak el néhány italt. Eddig 45 ezer (!) jegyigénylés érkezett, ami azt jelenti, sorsolással döntik majd el, kik mehetnek a madarak közé. A baglyokat nem kell félteni, azok „profik”, egy olyan madárközponthoz tartoznak, ahol hozzászoktak az emberekhez. Olykor esküvőkön és egyéb rendezvényeken is megjelennek. Mivel a baglyok éjszakai állatok, így a bár éjszaka is nyitva lesz. Az esemény azért csak egy hétig tart, nehogy a madarak stresszelni kezdjenek. A bevételből egy madárház épül a baglyok számára. A fotók Japánban készültek.

Londoni divat, 1963

2015.01.27

Láttad?

Megtaláltuk az első londoni Norbi Update-üzletet

2015.01.19

Láttad?

A brit Guardian tavaly októberben közölte: a Norbi-féle „Update 1” étellánc első tagja London Walthamstow kerületében nyílik majd az országban. Nos, így is lett. Lapunk londoni kapcsolata ma este küldte ezt a fotót, amelyen a már megnyílott üzlet látható Walthamstow High Street nevű bevásárló utcáján. A brit Norbi-láncot Andre Agassi teniszlegenda arcával és imidzsével igyekeznek eladni. A Guardian azt írja, a Londonban nemsokára négy másik Update 1 nyílik, és a cél az, hogy öt éven belül több mint félszáz üzlet nyíljon Nagy-Britanniában. Norbi nem kispályázik.

152 éve indult el először az első földalatti vasút

2015.01.10

Láttad?

1863. január 10-én Londonban megnyitotta kapuit az első földalatti vasút. A Metropolitan Railway vonaton néhány hónap leforgása alatt a naponta szállított utasok száma elérte a 26 000 főt.  A szerelvényeket 1890-ig gőzmozdonyok vontatták, amelyeket kezdetben koksszal, később olajjal fűtötték. A gőzmozdonyok alagútban történő alkalmazása miatti kellemetlenségek ellenére a vonat azonnal sikeres volt. Az alagutat ugyanis a földszintről nyitott munkagödrökből építették, és a födémet több helyen nyitva hagyták, hogy a mozdonyok füstjét elvezessék. A földalatti állomásait elegánsan, nagyvonalúan alakították ki, a kocsikon viszont nem volt ablak, mivel óvni akarták az utasokat a kopár alagútfal látványától, és féltek, hogy pánikba esnek, ha érzékelik a nagy sebességet.

Igazi X-Factor a londoni metróban

2014.12.16

Láttad?

Minden bizonnyal vírusszerűen terjed majd az interneten ez a kis videó, amely ma került fel az internetre. Láthatóan mobilkamerával rögzítette az egyik utas a londoni metró Kentish Town nevű megállójánál. A szűk egyperces felvételen az látható, hogy egy férfi rázendít az Erasure zenekar Respect című slágerére. Először csak a barátai kapcsolódnak bele, aztán az egész „vonatra váró utazóközönség” is. Meglepően sokan ki tudják énekelni a magas hangokat is.

A windsori Hosszú séta

2014.11.21

A Hosszú séta (Long Walk) nevű ösvény a windsori kastély parkjában található. A 4,26 kilométer hosszú gyalogút az angol királyi kastélyt köti össze Hó-dombbal (Snow Hill). Ez utóbbiról – ahogy a fotó is tanúsítja – festői kilátás nyílik a mintegy 20 négyzetkilométeres  parkra és az épületcsoportra. A hatalmas vadaspark egy része nyitva áll a nagyközönség számára is.

A londoni Harry Potter-stúdióban jártunk

2014.10.16

Aktuális

Ha egy Potter-rajongó Londonban jár, hagyja hátra az őrségváltást, a Towert és egyéb klasszikus mugli látnivalókat: a stúdió nagyobb élmény lesz.

Fényezik a világ legdrágább autóját

2014.08.22

Ez itt a képen egy Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Nem mindennapi és nem olcsó autó. Sőt, a világ legdrágább autója. Magyar pénzre átszámítva olyan 800 millió forint.  Így  nem csoda, hogy kényes vevőkörrel kalkulálnak. Ezt a darabot például most hozták egy londoni szalonba értékesíteni. De mivel előtte bemutatókon volt, így most újrafényezik. Ehhez mikroszkopikus szkennerrel végigmennek az alumínium karosszérián, és ahol bármi hibát látnak, kijavítják. Ezek a hibák persze amúgy sem lennének láthatók az emberi szemnek, de egy Bugatti Veyron esetén a tökéletesség a cél.

Babakocsi gurult a metró elé Londonban (videóval)

2014.08.12

Mennyien szavaznak a külföldi városokban?

2014.03.29

Megkeresztelték György herceget (fotóval)

2013.10.23

Megkeresztelték szerdán György herceget, az Egyesült Királyság majdani uralkodóját.  

A londoni Chelsea-stadion és múzeum bejárása (élménybeszámoló)

2013.09.18

A magyarországi stadionépítési láz különösen aktuálissá teszi ezt az élménybeszámolót.

Vádat emeltek a Londonban holtan talált magyar nő feltételezett gyilkosa ellen

2013.07.24

Királyi bébi: az angol fogadóirodák szerint a Jakab és a György névnek a legnagyobb a valószínűsége

2013.07.23

Jakab és György - a legnagyobb valószínűséggel e két név valamelyikét, esetleg mindkettőt kaphatja Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő elsőszülött fiúgyermeke, legalábbis ha a londoni fogadóirodák tippjei helyesnek bizonyulnak.

Ezt biztos megfilmesítik: 80 milliárdos ékszerrablás Londonban

2015.04.08

Láttad?

Betiltották a disznóhúst egy londoni kerület általános iskoláiban

2015.02.13

Láttad?

Túl költséges ellenőrizni, hogy melyik gyerek eszik és melyik nem disznóhúst – ezzel az indokkal döntött úgy London Islington nevű kerületének önkormányzata úgy, hogy betiltja a disznóhúst a kerület általános iskoláiban. A különböző vallási és etnikai hátterű gyerekek gyakran nem tudják megállapítani, hogy az étel milyen húsból készül, vagy nem tartják fontosnak a vallási és egyéb szempontokat – mondta a kerület szóvivője. A brit nemzeti disznóhús szövetség aggodalmát fejezte ki a fejlemények miatt, mondván a disznóhús tápláló és gazdaságos étel. Innen.

II. Erzsébet lett a világ legidősebb uralkodója

2015.01.23

Londonban tizenkétszer drágábbak a prémium-ingatlanok, mint Budapesten

2015.01.13

Úgy tűnik, London komolyan gondolja a bevándorlás megfékezését

2015.01.04

London évekre megvonná a szociális juttatásokat az EU-munkavállalóktól

2014.11.23

Katalin hercegnőn már egy kicsit látszik a baba

2014.11.19

Pettyes felsőt és egyedi tervezésű szoknyát viselt a londoni Kensington palotában Katalin hercegnő a mai nap egy jótékonysági fogadáson. A ruházatot egy öv egészítette ki, amely hangsúlyt adott Katalin még mindig irigylésre méltóan vékony derekának. Ugyanakkor bizonyos szögből fotózva a figyelmesek már felfedezhették az apró domborodó hasat. A cambridge-i hercegnő kb. négy hónapos terhes második babájával.

Angelina Jolie-t kitüntette az angol királynő

2014.10.10

Privát találkozó keretében pénteken átvette II. Erzsébet brit királynőtől a legmagasabb uralkodói kitüntetés női megfelelőjét Angelina Jolie.     Az amerikai színésznő - állampolgársága folytán - a Dame előnévre jogosító rang tiszteletbeli változatát kapta - emlékeztetett a Daily Mail című brit tömeglap.     A királynő nem elsősorban Angelina Jolie színészi munkásságát, hanem a brit külpolitikai célkitűzések elősegítéséért és a szexuális erőszak áldozatainak megsegítéséért kifejtett tevékenységét ismerte el. Angelina Jolie, az ENSZ menekültügyi főbiztosának különmegbízottja szorosan együttműködik William Hague volt brit külügyminiszterrel a nemi erőszak felszámolásáért a konfliktuszónákban.     A legmagasabb uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, újév alkalmából, valamint II. Erzsébet királynő júniusi "hivatalos" születésnapján. A filmcsillag a nyári listán szerepelt, mások mellett Schiff András zongoraművész és Daniel Day-Lewis színész társaságában.

Tisztítják az órát

2014.08.21

Erzsébet királynő változása az angol pénzeken

2014.07.23

Láttad?

Körözik London legbénább bankrablóját

2013.11.27

London a világ első számú pénzügyi központja, Budapest a lista végén

2013.09.30

Mai kép: Londoni BKV-dolgozó

2013.08.07

Egy fiatal magyar nő holttestét találták meg Londonban egy bőröndben

2013.07.24

Ezzel az előadással nyerte meg Britain's Got Talent döntőjét a magyar Attraction (videóval)

2013.06.09

Megnyerte a Britain's Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat szombat esti döntőjét a magyar Attraction látványszínház, amelyet már az elmúlt hetek elődöntői óta abszolút favoritként tartott számon a londoni fogadóipar és a brit sajtó.  

.