Hirdetés

oktatás

Nem lesznek ellenőrzőkönyvek a soproni középiskolákban

2010.02.05

Hamarosan eltűnnek a hagyományos ellenőrzők és osztálykönyvek a legtöbb soproni középiskolából; a papír alapú rendszert digitális váltja fel - írta pénteki számában a Kisalföld.

A hatvanas és hetvenes évek a szombathelyi iskolákban

2010.01.30

A Berzsenyi Dániel Könyvtár második emeleti olvasótermében ismét érdekes fotók mutatják be Szombathely közelmúltját.

20 éves a celldömölki Apáczai Kiadó

2010.01.20

A Vas megyei sikertörténetre szerdán Budapesten tették fel a koronát. A születésnapi ünnepségen ott volt Pokorni Zoltán, Czeizel Endre, Ranschburg Jenő és sokan mások. „Minden második kisdiák velünk tanult meg olvasni” – mondják.

Szakmák színháza – a szakiskolák reklámja

2010.01.19

A probléma az, hogy nem mennek a gyerekek szakmát tanulni. A szombathelyi Weöres Sándor Színház új darabját Jordán Tamás rendezte. Ma tartottak róla sajtótájékoztatót.

10 hiányszakma, ahol fizetnek a tanulóknak Nyugat-Dunántúlon

2010.01.18

Egy új kormányrendelet értelmében vannak szakmák, ahol már az első félévtől minimum tízezer forintot fizetnek havonta a szakiskolásoknak. A szakmák között van a kőműves, a szabó és a hegesztő is.

Középiskolák rangsora: TOP 100

2004.01.13

A felvételi írásbeli dolgozatok átlagát tekintve a szombathelyi Bolyai János Gimnázium az országos lista előkelő 12., a Nagy Lajos a 29. helyét foglalja el. Rajtuk kívül gyakorlatilag csak a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumot jegyzik Vas megye középiskolái közül.