Hirdetés

A nagy gumicukorteszt

2015.03.27. 16:17

Van-e jobb a Haribónál? – erre a (sors)kérdésre kerestük a választ.

Hirdetés

Bátran mondhatjuk, hogy a szerkesztőség újságíróinak fontos tápláléka a gumicukor. Ez annyit jelent, hogy a Dorottya–Dóra–Miklós triumvirátus gyakran juttat a szervezetébe különféle márkájú, ízű és alakú gumicukrot, hogy aztán az így nyert energiával az agyukban lévő fogaskerekek lehetőségeik maximumát nyújthassák.

Ennek ékes bizonyítéka ez a szigorúan belső használatra szánt fotó, amely most mégis a nyilvánosság elé kerül; az egyik tízóraink alkalmával készült.

A nagy gumicukorteszt

Ezért nem véletlen, hogy eszünkbe jutott: ezúttal teszteljünk gumicukrokat. De ez így túl egyszerű lett volna, ezért úgy döntöttünk, kilépünk a komfortzónánkból: arra voltunk kíváncsiak, van-e élet a Haribón túl. Ez a márka ugyanis a kedvencünk.

 

Jungle Banana

Dorottyát azonnal megvette ez a termék, bár a szemeken lévő cukkoréteget kihagyta volna, mert nem savanyú alapízű gumicukorról van szó.

A nagy gumicukorteszt

Dórinak egyedül a cukor állaga tetszett, egyébként émelygősnek találta az édességet.

Miklós sem volt elragadtatva tőle, azt mondta, alig van banáníze.

Értékelés: 5/10

 

Sugarland

A Lidl saját márkás terméke Dorottyának túl savanyú volt, de pozitívumként értékelte, hogy meg lehet különböztetni az egyes ízeket.

Dóra szereti az intenzív ízeket, ezért neki nem tetszett, hogy nem elég savanyú cukorról van szó, ráadásul az ízeket sem tudta megkülönböztetni egymástól. Az állaga sem nyerte el a tetszését. És – lám, mi minden számít egyeseknek – azt is kifogásolta, hogy a csomagoláson szemeket rajzoltak a gyümölcsöknek.

A nagy gumicukorteszt

Miklós szerint nem gyümölcs-, inkább aromaízűek ezek a cukrok, de legalább a cukorréteg nem teszi édessé a savanyú szemeket.

Ezt a cukrot megkóstolta Ildikó és Zsuzsanna is. Előbbi szerint kellemetlen illatú, gyógycukorízű és élvezhetetlenül savanyú ez a cukor, utóbbinak viszont tetszett a megfogalmazása szerint pikáns, savanykás ízvilág.

Értékelés: 5/10

 

Bonbonetti

Egyöntetű vélemény született: ez nagyon rossz.

A nagy gumicukorteszt

Dorottya szerint kellemetlen mellékízt hagy a szájban, Dóra nem is talált rá szavakat, Miklós szerint pedig az édes ízen kívül semmi egyéb ízt nem lehet kivenni. Egyedül a csomagolására mondhatunk pozitívumot.

Pedig olyan lelkesek voltunk a folyékony töltelék miatt.

Értékelés: 2/10

A nagy gumicukorteszt

Monster

Dorottya azt mondta, szinte tökéletes ez a Müllerben kapható cukor, ezentúl szívesen választja a Haribó mellett. Az ára sem vészes, nem kerül többe, mint az eddigi nagy kedvenc.

Dóra az intenzív gyümölcsös, savanyúcukros ízt emelte ki, szerinte is nagyon jó termékről van szó.

A nagy gumicukorteszt

Miklós elsőként a finom gyümölcsillatra csettintett elismerően (a húsz százalék gyümölcstartalom nem hazudik), majd az ízében jól eltalált kettősség varázsolta el: a külső rétegnek köszönhetően először kellemesen savanykás íz kényezteti az ízlelőbimbókat, majd puha gumicukor következik.

Értékelés: 10/10

 

Verbena

Dorottya egyedül a cukor állagát találta megfelelőnek, az íze nem jött be neki.

Dóra azt mondta, „nagyon egészséges íze van”, de abban biztos volt, hogy az aloe vera ízt nem sikerült párosítani a gumicukorral kapcsolatos elvárásokkal.

A nagy gumicukorteszt

Miklós nem találta olyan rossznak ezt a gumicukrot, igaz, az aloe vera helyett inkább alig kivehető szőlőízt vélt felfedezni, miután megkóstolta. Kifogásolta még, hogy mindössze hatdekás csomagról van szó.

Ildikó itt is beszállt: ez egyszerűen gusztustalan – mondta.

Értékelés: 3/10

 

Trolli

Dorottyának tetszett, Dórának szintén, igaz, ő – mint korábban írtuk, szereti az intenzív ízeket – a sárga színűeket favorizálta inkább, mert azok savanyúbbak.

A nagy gumicukorteszt

Miklósnak kevésbé ízlett: a fehér színű cukrok nem eléggé édesek, a sárgák nem eléggé savanyúak, afféle nem rossz, de semmi emlékezetes kategória.

Ildikóval ekkorra sikerült megutáltatnunk a gumicukrot: Az állaga szörnyű. Soha többet gumicukor! – mondta.

Értékelés: 7/10

 

Nimm 2

Dorottyát megfogta ennek a joghurtos habréteggel feldobott cukornak a külseje, de az állagát nem tartotta tökéletesnek, túl keménynek találta a cukrokat. A citromízű lett a kedvence.

A nagy gumicukorteszt

Dórának az tetszett, hogy az első, könnyed, joghurtos ízt savanykás, gyümölcsös követte, igaz, szerinte ez a két íz külön-külön lett volna az igazi, nem egy cukorként.

Miklós egyformának találta a cukrok ízeit, holott többféle ízesítést is rejtett a zacskó. Azt mondta, számára ez a Trollival megegyező kategória.

Értékelés: 7/10