Tizenöt év után újra van irodája a KDNP-nek Szombathelyen: itt volt Semjén Zsolt, Hende Csaba

2012.02.24. 20:21

A Malom utcában lévő pártirodát pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

KDNP iroda avatása Szombathelyen

Tizenöt év után újra van irodája a Kereszténydemokrata Néppártnak Szombathelyen, a Malom utcában lévő pártirodát pénteken adták át ünnepélyes keretek között; az avatón részt vett Semjén Zsolt a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint a párt több országgyűlési képviselője és helyi politikusa is.

Semjén Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta: a KDNP újraépítése és megerősítése során most már az ország minden részén vannak a pártnak olyan "hídfőállásai", ahol politikai közösségük tagjai összejöhetnek egymással, de ahová az emberek is szabadon betérhetnek, hogy elmondják véleményüket, javaslataikat, hogy tanácsokat adjanak, vagy csupán beszámoljanak gondjaikról, örömeikről.

KDNP iroda avatása Szombathelyen

A pártelnök megköszönte, hogy a történelmi egyházak képviselői lelkészei is eljöttek az iroda megnyitására és megáldják annak helyiségeit, az azokban tevékenykedőket.
Semjén Zsolt beszélt arról, hogy a keresztény politikusoknak minden áldott nap az evangélium tanításaihoz kell mérniük magukat, ennek alapján kell dolgozniuk.

KDNP iroda avatása Szombathelyen

Hende Csaba köszöntőjében úgy fogalmazott: a pártok, mint ahogyan az a nevükben is benne van, csak részt képviselnek az egészből, a demokráciának azonban éppen az a lényege, hogy a részek kiadják együttesen az egészet.

KDNP iroda avatása Szombathelyen

Ahogy az alkotmány is fogalmaz, a pártok közreműködnek a népakarat kinyilvánításában, amely nélkül pedig nem működhet a parlamentáris demokrácia - mondta.

KDNP iroda avatása Szombathelyen

A KDNP szombathelyi és Vas megyei irodájának megvásárlását a párt saját forrásaiból teremtette elő, felújításainak költségeit pedig a szombathelyi szervezet vállalta magára.

Fotó: alon.hu
 

.