Falco-ügy: A Nagy Csütörtöki Közleményháború

2015.10.08. 18:46

Az MSZP a Hende-interjúra, a Fidesz az MSZP-közleményre reagált.

Nem tudjuk, mi indítottuk-e el a lavinát, vagy volt-e benne szerepünk, minden esetre miután reggel megjelentettük a Hende Csabával készült interjú összefoglalóját, amelyet a megyei napilap készített, délután előbb a baloldaltól kaptunk egy sajtóközleményt, majd a Fidesz reagált a reagálásra. 

Most érkezési sorrendben, új cikkben együtt olvashatják mindkettőt, változtatás nélkül közöljük őket.

A pénteki naptól pedig már előre félünk, mivel Hende Csaba Petíciós aláírásgyűjtés indul a Falco-gyár hatékony szűrőjének és állandó mérőműszerének felszereléséért címmel sajtótájékoztatót tart.

 

Jó reggelt, Hende Csaba!

Hende Csaba saját elmondása szerint beleszagolt a levegőbe és rájött, hogy azonnal cselekedni kell a Falco gyár okozta káros füstkibocsátás miatt, ezért aláírásgyűjtést kezdeményez.  Hende Csabának egy velemi kiránduláskor tűnt fel, hogy füstöl a gyár kéménye, és ez káros lehet az egészségre. Hende Csaba szerint a Falco Zrt-nek azért sikerült eddig megakadályozni a szűrőberendezés beszerelését, mert erős kormányzati kapcsolatai vannak.

Hende Csaba öt évig volt tagja a kormánynak és nem tett semmit. Most bukott miniszterként elismeri a kormány felelősségét, miután váratlanul észreveszi a város fölött évek óta gomolygó füstöt. Hende Csaba elfelejti, hogy a cég vezetői őt mindenről tájékozatták, hogy időközben az általa támogatott polgármester avatta fel az új gyáregységet, hogy a lakosság folyamatosan tiltakozott, hogy többen megbetegedtek, volt, aki légúti betegség miatt időközben meghalt, hogy ellenzéki képviselők és helyben élő tiltakozók ellen az igazság kimondása miatt büntető feljelentést tettek.

Az igazság az, hogy a Fidesz vezette kormányhivatal még most is a további környezetterhelés segítette, amikor méltányosságból megengedte, hogy a gyárnak négy hónappal később kelljen felszerelnie a szűrőberendezést.

Hende Csaba lustasága és alkalmatlansága miatt megbukott miniszter ne aláírásokat gyűjtsön, hanem tegye a dolgát, akadályozza meg a saját kormányhivatalánál a további környezetterhelés legalizálását, és mondjon köszönetet mindazoknak, akik helyette kiálltak az egész várost érintő ügy megoldásáért.

Dr. Czeglédy Csaba, az MSZP Szombathely elnöke, önkormányzati képviselő,          

Dr. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke, önkormányzati képviselő

Fidesz: A bukott baloldal képviselői tanuljanak meg olvasni! 

A Fidesz Szombathelyi Szervezete nevében javasoljuk dr. Czeglédy Csabának és dr. Nemény Andrásnak, hogy próbálják meg gyakorolni az értő olvasást! A szocialisták közleménye számos valótlanságot tartalmaz, soha el nem hangzott mondatokat adnak dr. Hende Csaba szájába. Szombathely országgyűlési képviselője nem most kezdett el dolgozni a probléma kezelésén, ám műbalhék és hangzatos sajtótájékoztatók helyett inkább a tényleges megoldást tartja szem előtt. A bukott baloldal zűrös ügyekkel terhelt képviselőinek inkább arra kellene választ adniuk, hogy mit tettek ők Falco-ügyben akkor, amikor dr. Ipkovich Györggyel karöltve 8 éven át vezették a várost. Sajnálattal figyeljük, hogy az MSZP-t valójában nem érdekli a szombathelyiek egészsége, csupán az egyéni politikai haszonszerzés és a hangulatkeltés. A Falco-ügyet a helyi polgárok támogatásával meg fogjuk oldani akkor is, ha ez egyes szereplőknek különböző politikai és gazdasági érdekek miatt nem tetszik. 

Fidesz Szombathelyi Szervezete

.