Kutakra lebontott benzinárak az interneten

2007.03.06. 23:04

Egy-egy település, megye benzinkútjainak aktuális árait mutatja a Holtankoljak.hu weboldal. Vas megyéből 45, Szombathelyről 14 kút van bekötve a rendszerbe. Ön szerint benzin- vagy dízelüzemű gépkocsit érdemes vásárolni? Cikkünk végén szavazzon!

 

A nyomtatott és elektronikus sajtó munkatársai a jövőben megkímélhetik magukat egyik kötelező rutinfeladattól, a benzináremelések utáni terepszemlétől. Igaz, a főnök megtévesztésére imitálhatják, hogy körbeautózzák a várost, mielőtt táblázatot készítenek az aktuális árakról, így jutva egy kis szabadidőhöz és könnyen jött honoráriumhoz.

Mert itt van „Magyarország első átfogó üzemanyagár-keresője”, a Holtankoljak.hu. Az ötlet nem rossz, az internet általában működik azokon a fogyasztói területeken, ahol azonos árukat és szolgáltatásokat kell összehasonlítani. A benzin meg ilyen.

Kutakra lebontott benzinárak a neten


Hogy pontosan hogyan is történik az aktuális benzinárak feltöltése, az nem egészen világos, de az összhatásból az derül ki, ez egy komoly dolog, ami egyrészt a friss hírek, másrészt az jelez, hogy a weboldal független az olajcégektől, no és hogy annak feltöltése nem az olvasói aktivitásra épül. „Tiszteljük az internetes közösségeket, naprakész és pontos adatokat azonban csak az adatok folyamatos és átfogó ellenőrzésével lehet közölni” – írják, és ez – mondatja velünk a gyakorlat - így is van.

 

Kutakra lebontott benzinárak a neten


A kutakra megye és település alapján lehet rákeresni, nem részletezzük, az úgyis adja magát, csakúgy, mint a másik keresési lehetőség, a szolgáltatások, ahol már a gyógyszerárusítás is fel van véve a benzinkutak lehetséges profiljai közé.

Jelenleg Vas megyéből 45 kút van bekötve a rendszerbe, és további három mellett áll a „hamarosan” megjegyzés, ezen belül Szombathelyen 14:1 az arány.

Holtankoljak.hu

 

 

.