Négy nagyobb bevásárlóközpont Sopronban

2014.11.15. 11:01

Plaza, Alphapark, Stadion Üzletház és a Family Center.

Ha Sopronba jön „shoppingolni” vagy netán helyiként nagybevásárló körútra készül, akkor érdemes az alábbi négy helyet felkeresni a városban. Illetve hát majdnem mindegyiket.

Négy nagyobb bevásárlóközpont Sopronban

A Sopron Plaza a város egyik ismert helyszíne, egykor majálisoknak, sörnapoknak és egyéb vidám rendezvénynek is otthont adott. Közel 50 üzlettel várja látogatóit, népszerűsége mégis évről-évre csökken. A külföldiek általában a szolgáltatásokért és a kávéért, míg a magyarok inkább csak ruhát vásárolni és filmet nézni térnek be.

Négy nagyobb bevásárlóközpont Sopronban

Helyét főleg a fiatalok körében szinte teljesen átvette az Alphapark, amely valóban nagy látogatottságnak örvend, modern és divatos üzletei vásárlásra csábítanak. A központban több stílusú és árkategóriájú bolt is található, így műszaki cikket, ruhát, ételt, sportfelszerelést, babaholmikat és barkácskészletet egyaránt beszerezhetünk néhány méteren belül.

Négy nagyobb bevásárlóközpont Sopronban

Ezzel szemben a Stadion Üzletházba betérve inkább szolgáltatásokra számíthatunk. A több szintes épület nem túl impozáns, sokan a város elcsúfítójának tartják, de tény, hogy sehol máshol nincs ekkora választék egy helyen fodrászatból, varrodából és szépségápoló stúdiókból, mint itt. Árai nem túl kedvezők, az üzletek sokszor az osztrák pénztárcákkal kalkulálnak.

Négy nagyobb bevásárlóközpont Sopronban

Végül nem hiányozhat egy Family Center sem, amely közvetlenül az Alphapark szomszédságában épült fel. Társához hasonlóan joggal nevezhető a vásárlás Mekkájának, számos változatos üzlete kedvelt célpontja a soproniaknak és a városba érkezőknek egyaránt. Üzletpolitikai szempontból jó stratégiának bizonyult a két üzletközpont egymáshoz történő közeli elhelyezése.

Négy nagyobb bevásárlóközpont Sopronban

A Stadion Üzletház a belvároshoz közel, míg a másik három Sopron külterületén található. Mindegyik megközelíthető gyalogosan, busszal, kerékpárral és autóval is.

.