Ötszáz látássérült él Szombathelyen

2015.10.17. 20:39

Egész héten tartanak a fehér bolt világnapi rendezvények a megyeszékhelyen.

Szombathelyen ötszáz látássérült él. Egy felmérés szerint az emberek a fogyatékkal élők közül a vakoknak segítenek leginkább. Például a gyalogátkelőhelynél, vagy a buszmegállóban. Ezt a Szombathelyi Televízió a fehér bot világnapjáról szóló tudósításából tudtuk meg.

Ötszáz látássérült él Szombathelyen

Szombaton elismeréseket adtak át a fehér bot világnapja alkalmából a Megyeházán

A világnapot október 15-én ünneplik, de a vasi megyeszékhelyen egyhetes rendezvénysorozatot szervezett a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet, a Szülőföld Egyesület, a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete, valamint Boza Gáborné Alapítvány.

Ötszáz látássérült él Szombathelyen

A nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

Ötszáz látássérült él Szombathelyen

Jobbra Goda István

A szombathely.hu híradása pedig arról számolt be, hogy Szombathelyen a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete idén 110 éves, ebből az alkalomból szombaton a Megyeházán Puskás Tivadar polgármester díszoklevelet adományozott Goda Istvánnak, a jubiláló egyesület elnökének, valamint gratulált a sportversenyen eredményesen részt vett tagoknak.

(Fotók: szombathely.hu) 

Galéria

.