Nyolc év fegyházra ítéltek egy volt zalai rendőrt szemérem elleni erőszak miatt

2015.04.23. 17:48

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszak, illetve ennek kísérlete miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság, az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A zalai vádlott 2011 novemberében ittas állapotban szexuálisan közeledett kiskorú gyermeke náluk vendégeskedő iskolatársához. A fiú ellenkezett, többször is megütötte a férfit, megpróbált elmenekülni, majd az ágy alá bújva töltötte az éjszakát.

A férfit vádolták azzal is, hogy 2012 tavaszán egy kiskorú kislányhoz közeledett hasonló módon. A sértett édesanyja és a vádlott között szerelmi viszony alakult ki, a férfi többször is vigyázott a gyermekre. Egy éjszaka zaklatta az alvó gyereket, a felébredő kislány megijedt, felkelt, átült a fotelbe, és amikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon.

A Zalaegerszegei Járásbíróság a nyilvánosság kizárásával tárgyalta az ügyet.

A vádlott tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését, védekezésében a gyermeki fantázia szüleményének nevezte a sértettek által elmondottakat.

A bíróság a kétséget kizáróan hitelesnek tekintett sértetti vallomások, a tanúvallomások, a szakértői vizsgálatok, a vélemények és a bizonyítékok alapján a vádirattal egyező tényállást állapított meg. Súlyosbító tényezőként értékelte, hogy a vádlott rendőrként követte el a cselekményeket, ezzel megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat is.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a férfit nyolc év fegyházra ítélte, valamint nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, valamint a védő kérte az előzetes letartóztatás alatt álló védence szabadlábra bocsátását. Ezt a bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a kiszabott büntetési tétel nagyságára hivatkozva elutasította. A védő és a vádlott ezt a döntést is megfellebbezte.

.