Mi legyen december 24-én este a menü? - Három nagyon finom és gyors karácsonyi halas recept

Szenteste

alon.hu

2020.12.13. 15:55

Tepsiben sült sajtos hal

Hozzávalók

  • 75 dkg filézett hal
  • 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 5 dkg olívaolaj vagy fűszervaj
  • 4 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • ételízesítő
  •  őrölt fehérbors

Elkészítés

  • A halakat ételízesítővel dörzsöljük be, szórjunk rá borsot, bazsalikomot. Egy jénai tálat kenjünk ki zsiradékkal és helyezzük bele a filézett halat. 
  • A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával keverjük simára. Öntsük a halra, ízlés szerint még borsozzuk, sózzuk. Előmelegített sütőbe helyezzük. 
  • Amikor a hal már majdnem puha, vegyük ki, szórjunk sajtot a tetejére. Pár percre csúsztassuk vissza sütőbe.
  • Rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.
.