Mi legyen december 24-én este a menü? - Három nagyon finom és gyors karácsonyi halas recept
Szenteste
Tepsiben sült sajtos hal
Hozzávalók
- 75 dkg filézett hal
- 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
- 5 dkg olívaolaj vagy fűszervaj
- 4 dl tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál bazsalikom
- ételízesítő
- őrölt fehérbors
Elkészítés
- A halakat ételízesítővel dörzsöljük be, szórjunk rá borsot, bazsalikomot. Egy jénai tálat kenjünk ki zsiradékkal és helyezzük bele a filézett halat.
- A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával keverjük simára. Öntsük a halra, ízlés szerint még borsozzuk, sózzuk. Előmelegített sütőbe helyezzük.
- Amikor a hal már majdnem puha, vegyük ki, szórjunk sajtot a tetejére. Pár percre csúsztassuk vissza sütőbe.
- Rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.
.