Hirdetés

Koronavírus - Szeptember 1-jétől új szabályok lesznek
MTI

Koronavírus - Szeptember 1-jétől új szabályok lesznek

Koronavírus

MTI

2020.08.28. 20:47

Hirdetés

A belföldi turizmust továbbra is bátorítják, és azért hoznak ilyen szigorú intézkedéseket, ami néhány kivétellel teljes határzárt jelent, hogy az élet normális keretek között tudjon folyni az ország határain belül - mutatott rá.

Arról, hogy napirenden van-e a 65 év felettiek számára a vásárlási sáv ismételt bevezetése azt mondta: egyelőre nincs, a most elfogadott szabályok egy hónapig mindenképpen hatályban lesznek. A nemzeti konzultáció adatait szeptember közepéig értékelik, és ez lehetőséget ad az új döntések meghozatalára - jelezte a tárcavezető.

További kérdésre megerősítette: a kormány augusztus 1-től nem vállalja át a koronavírus-teszt költségeit, továbbra is ez a szabályozás marad életben. Ha valaki szabad akaratából utazik külföldre, akkor a teszt költségeit nem az adófizetők állják.

Ha valaki kontaktkutatás miatt került karanténba, és két nap után van két negatív tesztje, akkor "szabadulhat" a karanténból. Ebben az esetben továbbra is megtérítik a költségeket - jelezte. 

Elhagyni az országot lehet, de a hazatérés után nagyon szigorú szabályok érvényesek - rögzítette. A színkódokat illetően jelezte: két színkód van, Magyarország zöld, minden más vörös.

A futball szuperkupa döntő megrendezéséről elmondta: még nincs elfogadott menetrend, nem lehet tudni, hogy négy hét múlva milyen lesz a járványhelyzet, hányan és milyen körülmények között tudják megnézni a meccset. Az UEFA 3-3 ezer jegyet biztosít a két külföldi csapat szurkolóinak. Ha a jelenlegi tervek szerint tudják megrendezni a mérkőzést, akkor megérkezhetnek a repülőtérre két negatív teszttel, onnan a stadionba viszik őket és vissza a repülőtérre. Emellett testhőmérséklet-mérést is végeznének. Az UEFA-val is tárgyalnak - jelezte.

Arról, hogy az ünnepi könyvhét megtartását viszont nem támogatja Müller Cecília országos tisztifőorvos, Gulyás Gergely azt mondta: az a helyes, ha a legnagyobb óvatossággal jár el.

A miniszter további felvetésre megerősítette: elmarad az idei kötcsei találkozó szeptember elején.
Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky Attilát és a komplett jobboldali értelmiséget érintő kijelentései ellen indult aláírásgyűjtésről elmondta: ő is aláírta, és már 22 ezernél járnak. Ez szép teljesítmény, miután egy politikusi megnyilatkozás elleni tiltakozásról van szó. Szerinte a legsötétebb diktatúrához tartoznak azok a mondatok, amelyeket Gyurcsány Ferenc a magyar művészvilág tagjaihoz intézett.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.