Mi legyen a menü karácsonykor? - Három különleges és gyors szárnyas recept az ünnepekre, sütőben sült édesburgonyával
Karácsony
alon.hu
2021.12.20. 04:37
Három különleges és finom, de egyáltalán nem bonyolult szárnyas recept (csirkés, pulykás, libás), ráadás sütőben sült édesburgonya recepttel.
Az ünnepek előtt sokakban felmerül a kérdés: milyen finomsággal lepje meg a családot? Íme, néhány menü ötlet az ünnepi fogásokhoz. Addig még a hozzávalók is beszerezhetők. Kezdjük a legegyszerűbbel: a ropogós, sütőben is elkészíthető édesburgonyával.
Sütőben sült, ropogós édesburgonya
Sütőben sült, ropogós édesburgonya
Hozzávalók:
Személyenként 1 db közepes méretű édesburgonya
3 ek. olívaolaj
Frissen őrölt tarkabors
Toscana fűszerkeverék (elhagyható)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyünk sütőpapírt egy nagy sütő tepsibe.
Az édesburgonyákat mossuk meg, hámozzuk meg, és közel egyenlő méretű cikkekre vagy 2x2-es kockákra vágjuk.
A tisztított, darabolt édesburgonyákat egy fémtálba halmozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal, őröljünk rá színes tarka borsot.
Keverjük össze az egészet, hogy mindenhol érje az édesburgonya-darabokat az olíva olaj, és a fűszerek.
Borítsuk ki a sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy az édesburgonya darabok egymás mellett legyenek, ne egymáson. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük készre. (Félidőben megfordítjuk a batátákat.)
Melegen tálaljuk. Rendkívül finom köret csirkés, pulykás ételekhez.
Az édesburgonya – ha nincs ünnep – önmagában is isteni, kalóriaszegény csemege.
Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával 2. >>>
Almás, aszalt szilvás csirke vagy pulykamell 3. >>>