Mi legyen a menü karácsonykor? - Három különleges és gyors szárnyas recept az ünnepekre, sütőben sült édesburgonyával
Karácsony
alon.hu
2021.12.20. 04:37
Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával
Vörösboros libasült burgonyapürével és párolt káposztával
Hozzávalók (4 személy részére):
4 db libamell vagy libacomb vegyesen
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
só
bors
vörös bor
Párolt káposzta
Hozzávalók:
1 fej lila káposzta
1 nagyobb lilahagyma
olaj
só, bors, kömény
A párolt káposzta elkészítése:
1 kisebb fej lila káposztát reszelünk le, hintsük meg sóval. Ízesítsük köménymaggal, pici borssal. Olajon pirítsunk meg egy fej lilahagymát, majd tegyük bele a lereszelt káposztát. Pároljuk puhára.
A libasült elkészítése:
A libamelleket, combokat mossuk át, majd a bőrös felüket vagdaljuk be, sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit vajazunk ki és bele helyezzük a húst a bőrös felével lefelé.
Tegyük mellé a félbevágott vörös hagymát, fokhagymát és a rozmaring ágakat.
A hús alá öntsünk 1/2 liter vizet, majd a tepsit fóliázzuk le. 200 fokra előmelegített sütőbe tegyük, így süssük csaknem 2 órán keresztül.
Az elpárolgott vizet időközönként pótoljuk, ha szükséges. Amikor a hús omlós, akkor a fóliát levéve még 15 percig pirítsuk, majd öntsük rá a bort is.
A megpirult libamelleket 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
Almás, aszalt szilvás csirke vagy pulykamell 2. >>>