Mi legyen a menü karácsonykor? - Három különleges és gyors szárnyas recept az ünnepekre, sütőben sült édesburgonyával

Karácsony

alon.hu

2021.12.20. 04:37

Almás, aszalt szilvás csirke vagy pulykamell

Hozzávalók:

A hús előkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 70 dkg csirke/pulykamell
  • 25 dkg reszelt sajt (Trappista, Edami)
  • 5 ek. liszt
  • só, bors
  • 4-5 ek olaj

Az alma előkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 0,5 kg alma
  • 3 db fahéj, 5-6 db szegfűszeg
  • 1 egész citrom 
  • 1-2 ek. cukor

1 csomag 20 dkg-os aszalt szilva csomag

Elkészítés

  • Készítsük el először az almát, úgy mintha kompótot készítenénk, csak ne főzzük túlságosan puhára az almákat, inkább roppanósra (ez kerül majd a hússzeletek tetejére és a hússal együtt még 25 percig sütjük is.)
  • Az almákat meghámozzuk, daraboljuk, vízzel felöntjük, fűszerezzük citromlével, cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Éppen csak forraljuk össze és kész.
  • Tegyünk a tepsibe sütőpapírt. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  • A csirkemellet vagy pulykamellet szeljük fel, a szeletek rostjait klopfolással lazítsuk meg. A hússzeleteket sózzuk meg, tekerjünk rá egy kis őrölt borsot.
  • Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben.
  • A hússzeleteket forgassuk meg a lisztben, majd a hús mindkét oldalát hirtelen, 2-2 percig süssük meg a serpenyőben, majd emeljük át a tepsibe.
  • Ha elfogytak a hússzeletek, mindegyikre halmozzunk az almából és tegyünk rá 1-2 aszalt szilva darabot is.
  • Végül szórjuk meg reszelt sajttal az almás-szilvás húsok tetejét.
  • Toljuk az előmelegített sütő alsó harmadába és 25 percig készre sütjük.

Jázmin rizzsel és szilvakompóttal vagy édesburgonyával tálaljuk.

Vegyes zöldséges, rozmaringos csirkesült  3. >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.