Milyen sütit süssünk húsvétkor? - Különleges sütireceptek, amit a család szeretni fog

Húsvét

alonmedia.hu

2022.04.10. 19:17

Húsvéti sütirecept

Tiramisú

Tiramisu 
Tiramisú

Hozzávalók 4 főre

  • 750 g mascarpone                            
  • 1 nagyobb csomag babapiskóta
  • kb. 3 dl hosszú kávé                               
  • 6 cl Amaretto likőr           
  • 5 tojás sárgája                                                   
  • 5 ek porcukor                           
  • kakaópor         

 Elkészítés

  • Vegyük elő a mascarponet a hűtőből. Könnyebb lesz vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű.
  • A tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre. Ez a folyamat kb. 2 perc. Ezután villámgyorsan hideg vízfürdőn, pár percig kevergetve lehűtjük.
  • Adjuk hozzá a porcukrot és elektromos habverővel – fehéredésig - verjük kemény habbá. Kemény lesz a hab, csak legyünk kitartóak.
  • Ezután a mascarponével addig keverjük, amíg kenhető állagú nem lesz.
  • Kb. fél órát pihentessük a hűtőben vagy a hideg kamrában.
  • Készítsük el a kávét, majd a lehűtött hosszú kávéba öntsük bele a mandulalikőrt.
  • Készítsünk elő egy szép tálat, amibe majd összeállítjuk a süteményt.
  • A babapiskótát egyenként, gyorsan mártsuk bele a lehűtött kávéba. Áztatni nem szabad, csak egy pillanatra mártsuk be. Az is fontos, hogy a kávé hideg legyen!
  • A babapiskótákat helyezzük hosszanti irányban egymás mellé.
  • Az edény alját egészen fedjük be, és ha szükséges, törjük ketté a piskótákat.
  • Jöhet a mascarpones krém, a felét kenjük rá. Szitált nyers kakaóporral zárjuk le ezt a réteget.
  • Ezután ismét a kávéba mártott babapiskótás réteg következik.
  • Ha ez kész, rákenjük a krém másik felét.
  • Habkártya segítségével simítsuk szépen a tetejét.
  • Lefóliázva hűtőszekrényben pihentessük 12 órát.
  • Kakaóporral meghintve tálaljuk.​

Jó étvágyat hozzá!

.