Almatorta – egyszerű és nagyon finom
Almatorta – egyszerű és nagyon finom
Hozzávalók:
- 180 g liszt
- 4 alma
- 2 tojássárgája
- 140 g cukor
- 50 g vaj
- 125 ml tej
- 4 g sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
- Béleljünk ki egy tortaformát.
- Az almákat hámozzuk meg.
- A cukorból tegyünk félre 3 kanálnyit, a többit a tojássárgájával együtt tegyük egy tálba és keverjük fel mindaddig, amíg a tojás kifehéredik.
- Adjuk hozzá az olvasztott vaj felét és keverjük hozzá a tejet is.
- Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a sót, majd adagoljuk hozzá a tojásos masszához.
- A tésztát öntsük bele a tortaformába.
- Nyomkodjuk bele az almaszeleteket, úgy, hogy a magház felőli oldala kerüljön alulra.
- A maradék olvasztott vajjal locsoljuk meg, majd szórjuk rá a maradék cukrot.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt süssük készre.
- A kész és kihűlt, hintsük meg porcukorral.
A karácsony elmaradhatatlan süteménye, a zserbó.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.