Citromos sütemény
Citromos sütemény
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl tejszín
- 150 g olaj
- vaníliás cukor
- csipetnyi só
Hozzávalók a krémhez
- 20 dkg vaj
- 2 ek. porcukor
- 20 dkg sajtkrém (Mascarpone)
- 1 dl joghurt
- 1 citrom leve és héja
- 4 ek. citromos cukor
A tészta elkészítése
- Válasszuk szét a tojásokat.
- A 4 tojássárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
- Fokozatosan keverjük hozzá felváltva az olajat és a tejszínt.
- A tojásfehérjét a csipetnyi sóval keverjük habbá.
- A tojássárgás krémbe szitáljuk bele a sütőporos lisztet és végül a tojásfehérjéket.
- Sütőpapírral bélelt sütőformában 180 fokon kb. 30 perc alatt süssük készre.
Készítsük el a krémet:
A vajat a porcukrral keverjük habosra. A sajtkrémet, a joghurtot, a citrom levét és a citromos cukrot keverjük hozzá.
- Ha a tészta megsült és kihűlt vágjuk fel hosszában úgy, hogy három egyforma darabot kapjunk.
- Az első lapot kenjük meg a citromos krémmel, helyezzük rá a második lapot, majd ezt is kenjük meg és tegyük rá a tetejét.
- A tetejére is hagyjunk egy kicsi krémet. Díszítsük mentával, citromkarikákkal.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.