Mit süssünk húsvétkor? - Itt van három tökéletes húsvéti süti, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani

Húsvét

alon.hu

2024.03.19. 18:57

Következik egy sütést sem igénylő ellenállhatatlan citromos vaníliás pihe-puha és krémes recept. >>>

Citromhabos piskóta – Sütést sem igényel

Citromhabos piskóta -sütést sem igényel
Citromhabos piskóta - sütést sem igényel

Hozzávalók:

  • 500 g babapiskóta
  • 2 egész biocitrom – szükséges a leve és a héja is (Ízlés szerint + 1 zöldcitrom díszítéshez és/vagy valamilyen piros bogyós gyümölcs)
  • 1 nagypohár tejföl
  • 10 ek. porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer (vagy nyírfacukor, barnacukor, gyümölcscukor, Xilit stb.)
  • 3 db Hulala tejszín (vagy valamilyen kemény habbá verhető tejszín esetleg habfixálóval használva)
  • 2,5 dl tej
  • 2 vaníliás cukor

Elkészítés:

  • Forraljuk fel a tejet, keverjük bele a vaníliás cukrot, majd hűtsük le.
  • Egy nagyobb tálba reszeljük le a két citrom héját, facsarjuk bele a két citrom levét, majd keverjük bele a porcukrot, végül a tejfölt is. Egy másik edényben keverjük kemény habbá a tejszínt. A tejszínt öntsük bele a tejfölös masszába és keverjük hozzá.
  • Vegyünk egy szép tálat vagy tortaformát. A babapiskótákat egyesével mártsuk bele a kihűlt vaníliás cukros tejbe. Rakjuk szépen sorba egymás mellé a picit tejjel, mindkét oldalán átitatott babapiskótákat a tortaformába. A szélére felállítva is tehetjük (ezt ne itassuk át a tejben), így még ünnepélyesebb lesz.
  • Ha egy réteggel megvagyunk, tegyünk rá a krém egy harmadát. Majd folytassuk mindaddig, míg elfogy az alapanyag.
  • A tetejére krém kerüljön és a végén tetszőlegesen díszítsük.
  • Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük.

Következik egy ellenállhatatlan vaníliás pihe-puha és krémes recept. >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.