Mit süssünk húsvétkor? - Itt van három tökéletes húsvéti süti, ami sokáig eláll és lehetetlen elrontani
Húsvét
alon.hu
2024.03.19. 18:57
Finomak és ellenállhatatlanul krémesek.
Közeleg a húsvét, és bizony komoly fejtörést okoz, mit süssünk az ünnepekre. Néha csak egy kis ötlet kell. Ebben segítünk most.
Az első igazán csokis. Ezt a sütit, ha húsvétra nem is, húsvét után is érdemes megsütni. A megmaradt húsvéti csokifigurákat, csokinyulakat is hasznosíthatja ebben. Tényleg bármilyen maradék csokiból elkészíthető.
Legcsokisabb csokitorta
Mit süssünk? - Legcsokisabb csokitorta
A torta hozzávalói
34 dkg darabokra tört csoki (Vegyesen bármi lehet benne: tejcsoki, étcsoki, nyuszi- bárányfigura, csokitojás, minden, ami húsvétról megmaradt)
3/4 bögre cukor (2 dl-s bögre) - (13 dkg)
17 dkg kockára darabolt vaj
5 tojás; különválasztva a sárgája és fehérje
1/3 bögre átszitált liszt - (6 dkg)
Csokimáz hozzávalói:
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A cukrot, a vajat, valamint a darabokra tört csokoládét tegyük egy nagyobb fémtálba, amit helyezzünk egy másik edény fölé, amiben vizet forralunk. A vízgőz felett folyamatosan kevergessük, míg egynemű lesz.
Ha egynemű, hűtsük le!
Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük el a masszát.
Végül szitáljuk bele a lisztet.
A tojásfehérjét ne túl keményre verjük fel. Óvatosan forgassuk bele a csokoládémasszába.
Melegítsük elő a sütőt.
Kivajazott, szétnyitható tortaformában (süthetjük téglalap alakú sütőformában is) süssük 180 fokon, kb. 45 percig, ill. amíg átsül (ellenőrizzük a közepét egy villával).
Míg sül, készítsük el a csokimázat
A vajat olvasszuk fel
Adjuk hozzá a 4-5 dkg cukrot, az 1 evőkanál kakaót és az 1 evőkanál étkezési keményítőt.
Amint besűrűsödik, öntsük a sütire.
Következik egy sütést sem igénylő ellenállhatatlan citromos vaníliás pihe-puha és krémes recept. >>>