Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére

Ünnep

alon.hu

2024.12.18. 18:37

Egyszerű, de különleges ünnepi vacsorák szentestére.

Karácsony előtt egyre sűrűsödnek a feladatok, az idő pedig véges. Szenteste pedig valami igazán ínycsiklandozó finomsággal kellene előrukkolni. Továbbá az esti menü, ne terhelje meg a gyomrot, sőt ha lehet, készüljön el gyorsan.

Íme, itt van egy egyszerű, ünnepi sütőtökkrémleves és két könnyű halas ételrecept ajánlat, ráadásként egy ellenállhatatlanul finom ünnepi édességgel.

Sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves

Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 sütőtök (Vásárláskor figyeljünk oda: A sütőtök szép narancssárga valamint egészséges héjú legyen.)
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • 2 ek. méz
  • 5 dkg tökmag
  • só, bors

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük el. A sütőtököt mossuk meg, daraboljuk, a magokat kaparjuk ki és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • A 180-190 fokosra előmelegített tepsiben süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. A sütőtököt hűtsük ki.
  • A kihűlt sütőtökről húzzuk le a héját. A botmixer poharába tegyük bele, majd adjuk hozzá a tejszínt, a mézet, a sót és a borsot. Botmixerrel dolgozzuk össze, majd a tűzhelyen egy edényben forraljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel hígíthatjuk.
  • Aprítsuk fel a tökmagot, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tejszínnel, pirított tökmaggal esetleg tökmagolajjal tálaljuk.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.