Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére
Ünnep
alon.hu
2024.12.18. 18:37
Egyszerű, de különleges ünnepi vacsorák szentestére.
Karácsony előtt egyre sűrűsödnek a feladatok, az idő pedig véges. Szenteste pedig valami igazán ínycsiklandozó finomsággal kellene előrukkolni. Továbbá az esti menü, ne terhelje meg a gyomrot, sőt ha lehet, készüljön el gyorsan.
Íme, itt van egy egyszerű, ünnepi sütőtökkrémleves és két könnyű halas ételrecept ajánlat, ráadásként egy ellenállhatatlanul finom ünnepi édességgel.
Sütőtökkrémleves
Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Sütőtökkrémleves
Hozzávalók:
1 sütőtök (Vásárláskor figyeljünk oda: A sütőtök szép narancssárga valamint egészséges héjú legyen.)
2 dl főzőtejszín (10 %-os)
2 ek. méz
5 dkg tökmag
só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük el. A sütőtököt mossuk meg, daraboljuk, a magokat kaparjuk ki és helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A 180-190 fokosra előmelegített tepsiben süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. A sütőtököt hűtsük ki.
A kihűlt sütőtökről húzzuk le a héját. A botmixer poharába tegyük bele, majd adjuk hozzá a tejszínt, a mézet, a sót és a borsot. Botmixerrel dolgozzuk össze, majd a tűzhelyen egy edényben forraljuk össze. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kis vízzel hígíthatjuk.
Aprítsuk fel a tökmagot, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tejszínnel, pirított tökmaggal esetleg tökmagolajjal tálaljuk.