Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére
Ünnep
alon.hu
2024.12.18. 18:37
Megvette karácsonyra a halat, de nem tudja milyen ünnepi fogást készítsen belőle? Íme, itt van két halas receptötlet. Mindkettőt bármilyen típusú - lehetőleg kevés szálkát tartalmazó - halfiléből elkészítheti.
Grillezett hal (lazac-, pisztráng-, tonhal- vagy hekkfilé)
Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Grillezett lazacfilé
Ez a grillezett hal bármilyen halféléből készülhet, azonban ha lazacból sütjük, akkor lesz igazán ünnepi fogás.
Hozzávalók:
Személyenként 2 szelet lazac
só, bors
néhány gerezd fokhagyma
póréhagyma
2 ek. olívaolaj
fűszervaj
1 citrom leve
Elkészítés:
A halszeleteket (lazacot) mossuk meg, majd töröljük szárazra.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. A lazacfiléket tegyük bele a serpenyőbe. Közepes hőmérsékleten süssünk kb 4-5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és így is süssük át. (Kb. 4-5 perc), A sütési idő a halszeletek vastagságától függ. Közben karikázzunk bele póréhagymát, dobjunk hozzá fokhagymagerezdeket. Tekerjünk rá egy kis borsot.
Sót, csak a sütés végén szórjunk a halra.
Majonézes kukoricával, burgonyapürével vagy zöldkörettel tálaljuk.
Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére >>>