Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére

Ünnep

alon.hu

2024.12.18. 18:37

Megvette karácsonyra a halat, de nem tudja milyen ünnepi fogást készítsen belőle? Íme, itt van két halas receptötlet. Mindkettőt bármilyen típusú - lehetőleg kevés szálkát tartalmazó - halfiléből elkészítheti.

Grillezett hal (lazac-, pisztráng-, tonhal- vagy hekkfilé)

grillezett lazacszelet

Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Grillezett lazacfilé

Ez a grillezett hal bármilyen halféléből készülhet, azonban ha lazacból sütjük, akkor lesz igazán ünnepi fogás.

Hozzávalók:

  • Személyenként 2 szelet lazac
  • só, bors
  • néhány gerezd fokhagyma
  • póréhagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • fűszervaj
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

  • A halszeleteket (lazacot) mossuk meg, majd töröljük szárazra.
  • Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. A lazacfiléket tegyük bele a serpenyőbe. Közepes hőmérsékleten süssünk kb 4-5 percig, majd óvatosan fordítsuk meg és így is süssük át. (Kb. 4-5 perc), A sütési idő a halszeletek vastagságától függ. Közben karikázzunk bele póréhagymát, dobjunk hozzá fokhagymagerezdeket. Tekerjünk rá egy kis borsot.
  • Sót, csak a sütés végén szórjunk a halra.
  • Majonézes kukoricával, burgonyapürével vagy zöldkörettel tálaljuk.
 

Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.