Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére

Ünnep

alon.hu

2024.12.18. 18:37

Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére

Tepsiben sült tejszínes-kapros halfilé

tepsiben sült tejszínes halfilé

Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Tepsiben sült tejszínes halfilé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg filézett hal
  • 10+10 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 szál friss kapor (vagy 2-3 teáskanál szárított kapor)
  • 2-3 szál friss petrezselyemzöld
  • olívaolaj (vagy fűszervaj)
  • só, bors, ételízesítő
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

  • A halfiléket hűtőben vagy hideg kamrában olvasszuk fel. Legjobb, ha előző este kivesszük a fagyasztóból. Semmiképp se mikrózzuk! Papírtörlővel itassuk fel a halszeletekről a nedvességet.
  • A halakat olívaolajjal kenjük be, sózzuk meg, majd tekerjünk rá borsőrlőből pici borsot. 
  • Egy hőálló jénai tálat vagy cserépedényt kenjünk ki olívaolajjal (vagy fűszervajjal) és helyezzük bele a fűszeres halfiléket.
  • A tejszínt ízesítsük pici sóval (vigyázzunk, mert a halat már besóztuk, csak a tejszínt sózzuk!), tegyük bele az összevágott kaprot és petrezselyemzöldet majd keverjük bele a reszelt sajtot is.
  • Ezt a tejszínes kapros, sajtos öntetet öntsük rá a halakra
  • Helyezzük a sütőbe. Hamar megsül; kb. 30 perc alatt süssük készre.
  • Amikor a hal már majdnem puha, vegyük ki, szórjunk sajtot a tetejére. Pár percre csúsztassuk vissza sütőbe. Nagyon finom a tejszíntől kicsit szaftos, a sajttól ropogós lesz, ha picit tovább bent hagyjuk a sütőben.
  • Tálaljuk zöldkörettel, jázminrizzsel vagy burgonyapürével.

Mi legyen december 24-én, szenteste a menü? - Egyszerű, de különleges ünnepi vacsoraötletek szentestére. Egy igazán különleges ünnepi édesség következik >>>

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.