Így zajlott a 15. Középkori vásár Csempeszkopácson

2015.06.01. 10:21

A vasárnap képekben.

Az időjárás is kedvezett az immár 15. alkalommal megrendezett Középkori vásárnak, amelynek Csempeszkopács adott helyet.

A vasárnapi programok koszorúzással és istentisztelettel kezdődtek, délután pedig kitárta kapuit a vásár, amit a Fekete sereg bevonulása kísért. A rendezvényen kicsik és nagyok megtalálhatták a számukra legmegfelelőbb programot, hiszen az egész napos mesterségbemutatók mellett lehetőség nyílt középkori ügyességi játékok kipróbálására, lovaglásra, szekerezésre, íjászkodásra és állatsimogatásra is, de emellett kézműves termékeket is vásárolhattak az ide látogatók.

– Vasárnap kicsit többen érkeztek a rendezvényre, mint szombaton. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az esemény délután öt órakor kezdődött. Az utóbbi időpont nem megszokott még, hiszen a vásár korábbi években egy napig szokott tartani – mondta el Kovács Mónika, a rendezvény főszervezője.

Az esemény helyszínén hagyományőrző egyesületek vertek tábort, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a különböző korok fegyverzetével és viseletével is. A színpad körül nagy volt a nyüzsgés, mivel idén is koncerteket, néptáncbemutatókat, vásári komédiákat tekinthetett meg itt a közönség.

Galéria

.