Koszovóiakat akartak átcsempészni Hegyeshalomnál

2015.02.14. 10:15

A mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök február 11-én éjszaka a hegyeshalmi határátkelő közelében lévő töltőállomás parkolójában figyeltek fel a magyar rendszámú BMW gépkocsira. A kocsiban három külföldi férfi ült, akik a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal és a továbbutazás feltételeivel nem rendelkeztek. Ketten koszovói személyigazolványt, harmadik társuk diákigazolványt adott át az intézkedőknek.

Az egyenruhások az autó mellett igazoltatták a gépkocsi magyar sofőrjét és 18 éves lányát. A 42 éves férfi beismerte, Németországban kereste meg egy albán férfi, aki megkérdezte tőle, vállalja-e, hogy három koszovói fiatalt átcsempész a határon. Németországba szállításukért kétezer eurót ajánlott neki. Koszovói utasait Budapesten egy hotel előtt vette fel gépkocsijába, hogy jogellenesen külföldre szállítsa őket.

A három koszovói férfit tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt állították elő a rendőrök. A 42 éves férfi és 18 éves lánya ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást- írja a police.hu

.