Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Savaria Múzeum: Határ-esetek

2004.05.04

Komolyra és némileg formabontóra sikeredett a Savaria Múzeum EU-csatlakozás apropóján nyílott kiállítása. Az kétségtelen, hogy Határ-estek színvonala meghaladja a vidéki múzeumokban megszokott átlagot, a kérdés az, hogy a közönség menyire lesz vevő a gondolati mélységekre.

Technokultúra különböző pincékben

2004.04.15

Leltárazva a neveket, dátumokat, stílusokat az elektronikus tánczenében és azon is túl: Kömlődi Ferenc. Klipek laptopon és afterparty: Mesterházy Ákos. Egy igazán komplex élmény egy estére, miközben a Havanna Klub személyzete némileg meglepődik.

Szín-Illat-Forma kiállítás az Írokéz Galériában

2004.04.10

Kettős divatbemutatóval, csinos modellekkel és hatalmas érdeklődéssel startolt péntek este az Írokéz Thököly úti kiállítótermében egy rendhagyó bútorkiállítás, amely láthatóan az üzletet és a jó ízlést próbálja kreatív módon összeboronálni. Képes beszámolónk.

Könyvajánló - Gabriel García Márquez: Azért élek, hogy elmeséljem az életemet

2004.04.02

Gabriel García Márquez elképesztően népszerű Dél-Amerikában. Száz év magány című könyvének eladási számait ott csak a Biblia és a Don Quijote múlja felül. Esőerdőként burjánzó önéletrajzának első része arra nézve nem ad konkrétan tanácsot, hogyan lehet valakiből nagy író, de mégiscsak itt van elásva a kutya.

Pop-art és kora: Interaktív lemezborító-kiállítás a Képtárban

2004.03.26

Bakelitlemezek és kiegészítőik az angolszász és magyar rock – talán – legszebb éveiből. 1965-75 között látott napvilágot ugyanis e tárgykör örökzöldjeinek jelentős hányada. Mindez tárgyiasulva szemmel és füllel megtapasztalható május 2-ig a Szombathelyi Képtárban.

.