Hirdetés

Hirdetés

Kultúra

Szín-Illat-Forma kiállítás az Írokéz Galériában

2004.04.10

Kettős divatbemutatóval, csinos modellekkel és hatalmas érdeklődéssel startolt péntek este az Írokéz Thököly úti kiállítótermében egy rendhagyó bútorkiállítás, amely láthatóan az üzletet és a jó ízlést próbálja kreatív módon összeboronálni. Képes beszámolónk.

Könyvajánló - Gabriel García Márquez: Azért élek, hogy elmeséljem az életemet

2004.04.02

Gabriel García Márquez elképesztően népszerű Dél-Amerikában. Száz év magány című könyvének eladási számait ott csak a Biblia és a Don Quijote múlja felül. Esőerdőként burjánzó önéletrajzának első része arra nézve nem ad konkrétan tanácsot, hogyan lehet valakiből nagy író, de mégiscsak itt van elásva a kutya.

Pop-art és kora: Interaktív lemezborító-kiállítás a Képtárban

2004.03.26

Bakelitlemezek és kiegészítőik az angolszász és magyar rock – talán – legszebb éveiből. 1965-75 között látott napvilágot ugyanis e tárgykör örökzöldjeinek jelentős hányada. Mindez tárgyiasulva szemmel és füllel megtapasztalható május 2-ig a Szombathelyi Képtárban.

Lemezajánló - Belga: Jön a Gólem

2004.03.19

Együttes és lemez, amiről alig hihető, hogy hazánkban bekövetkezhetett. És mégis! Örömmel értesítünk mindenkit, hogy kezdetét vette a második Belga-attak, a Jön a Gólem! Királyok a házban.

Bill Haley’s Comets: Megállt az idő

2004.03.14

Felemelő és zavarba ejtő élményben részesültek mindazok, akik szombat este kilátogattak Oladra, az élő rockmúzeum, a Comets koncertjére. A hetvenen felüli zenészek produkciója arra is rádöbbenthette a nagyérdeműt, hogy a rock and roll sokkal inkább megváltoztatta a világot, mintsem gondolnánk: Megajándékozta az emberiséget az örök ifjúság elixírjével.

.