A monarchia öröksége a turisztikai piacon: 10 Habsburg-látványosság egy csomagban

2012.04.13. 09:07

Miközben Magyarország továbbra sem tud mit kezdeni magával turisztikailag, az osztrákok újabb és újabb bőrt húznak le szinte mindenről.

 Nem akarjuk ecsetelni a magyar turizmus jelenkori vesszőfutását, aki kíváncsi a részletekre, elég, ha felidézi a Balogh Károllyal készült interjúnkat.
 
Annyit elárulhatunk, hogy a helyzet azóta sem lett jobb.
 
Pedig jó példákért nem kell messzire mennünk.
 
Schönbrunni kastély
 
A szomszédos Ausztria ugyanis egymás után rukkol elő a kreatívnál kreatívabb turistacsalogató ötletekkel, ráadásul ezeket az ötleteket meg is valósítja.
 
A legújabb marketingfogás, hogy csomagban dobja piacra az Osztrák-Magyar Monarchia épített örökségeit. Pontosabban azokat, melyek az osztrák területen vannak. (A magyarokat nekünk kellene, de láthatóan mi nem sokat tudunk kezdeni velük.)
 
Ausztria birodalmi örökségét immár az "Imperial Austria" márka fogja össze.
 
Az impozáns névsorhoz 10 kiemelt látnivaló tartozik: a Schönbrunni kastély, a bécsi Hofburg, a Hofburg Innsbruck, a Schönbrunni Állatkert, a Schloss Hof az alsó-ausztriai Marchfeldben, a Belvedere kastély, a Hofmobiliendepot - Bécs bútormúzeuma, a bécsi Technisches Museum, a Bad Ischl-ben található császári villa és a kismartoni Esterházy-kastély.
 
Mindez egy külön honlapot is kapott az imperial-austria.at webcímen, ahol az általános információkon kívül lehetőség van online jegyvásárlásra, illetve időpont egyeztetésre is.
 
Az említett császári turistacélpontok közül az ALON háromról írt eddig élménybeszámolót:
 
 

 

.