Hirdetés

Orosz est a Savaria Szimfonikus Zenekarral (2012. május 18.)

2012.05.15. 16:24

Hirdetés

Alexander Rudin vezényletével és közreműködésével lép a Bartók Terem színpadára 2012. május 18-án, pénteken 19.30 órakor a Savaria Szimfonikus Zenekar. A Veszprémben is előadásra kerülő műsoron a legkiválóbb orosz szerzők – Csajkovszkij, Davidov és Rahmanyinov – művei lesznek hallhatók.

Alexander Rudin diplomáját mind csellistaként, mind pedig zongoristaként az orosz Gnesin Zeneakadémián szerezte. Karrierje elindításában meghatározó jelentőségű volt, hogy megnyerte a lipcsei Bach-versenyt, a moszkvai Csajkovszkij-versenyt, valamint a Cassado-versenyt, Firenzében. 1989-ben karmester diplomát is szerzett a Moszkvai Konzervatóriumban.

Az orosz zenei élet egyik legjelentősebb és legsokoldalúbb szereplője: világhírű csellista, karmester, zongorista, kamarazenész. Korai partitúrák felkutatásával is foglalkozik, így a moszkvai közönség első ízben találkozhatott – többek között – a Szombathelyen is műsorra kerülő Davidov Fantáziával. A Mester a Moszkvai Konzervatórium professzoraként kamarazenét tanít, a világ számos pontján tart mesterkurzusokat, emellett zongora és cselló szólistaként, karmesterként az egyik legkeresettebb orosz művész napjainkban. A moszkvai Csajkovszkij-, és más jelentős nemzetközi versenyek állandó zsűritagja.

A Művész és a Savaria Szimfonikus Zenekar egy varázslatos orosz zenei utazásra repíti az érdeklődőket.

Műsor:
P. I. Csajkovszkij: Olasz Capriccio op.45
K. Davidov: Fantázia egy orosz témára, csellóra és zenekarra op.7
P. I. Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso op.62
Sz. Rahmanyinov: 3. a-moll szimfónia op.44

Jegyek kaphatók a Bartók Terem jegyirodájában (9700 Szombathely, Rákóczi u. 3., telefon:
94/314-472) munkanapokon, valamint az előadás előtt a helyszínen.