Hirdetés

Megdőlt a nappali melegrekord

Megdőlt a nappali melegrekord

2017.08.03. 23:17

Már nem csak a hajnali melegrekord dőlt meg, a nappali hőmérséklet is meghaladta az eddig mért maximumot

Hirdetés

A csütörtök hajnali országos rekord után napközben újabb melegrekordok dőltek meg; Békéssámsonban 40,1 Celsius-fokig melegedett a levegő - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t.

    A fővárosban mostanáig 37,8 fok volt az augusztus 3-ai csúcshőmérséklet, amelyet 1948-ban Budatétényben mértek. Most Budapest több pontján is mértek ennél magasabb értékeket, a legmelegebb Újpesten volt: az új fővárosi napi melegrekord 38,7 fok lett.

    Az eddigi országos napi maximumhőmérsékleti rekord 40 fok volt, amelyet 1927-ben Jászberényben regisztráltak. Most viszont Békéssámsonban 40,1 fokot mértek, amely 0,1 fokkal meghaladja az eddigi rekordot.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint a hétvégén tovább fokozódik a hőség, többfelé lehet 40 fokos meleg, s helyenként a leghidegebb órákban is 25 fok várható. Vasárnap este érkezhet meg egy hidegfront, amelynek hatására a jövő hét elején pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de ennek mértéke még bizonytalan.

.