Hirdetés

Felvételi - Egyetemek, jelentkezők, ponthatárok
MTI/Balogh Zoltán

Felvételi - Egyetemek, jelentkezők, ponthatárok

2019.07.25. 06:35

Hirdetés

Csaknem három és fél ezer új hallgatót várnak szeptemberben a Budapesti Corvinus Egyetemre (BCE), a tavalyihoz képest több hallgató számára vált lehetővé az államilag támogatott oktatás.

    A felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel közölte, hogy a nappali tagozaton ösztöndíjjal támogatott alapszakokra 421 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 374 feletti az átlagponthatár, emellett hét képzésen a jelentkezési átlagpontszám a 460-at is meghaladta. A 470-et meghaladó extra átlagpontszámokkal a nemzetközi gazdálkodás és az angol nyelvű nemzetközi tanulmányok szakra vett fel hallgatókat az intézmény.

Adatsoraik szerint több mint 20 ezren adtak be jelentkezést az egyetemre, közülük 3484 diák nyert felvételt: 2507-en alap-, 914-en mesterképzésre, 63-an osztatlan képzésre iratkozhatnak be.

A BCE három kara közül a legtöbb jelentkezőt, 2449-et a gazdálkodástudományi karra vettek fel, a társadalomtudományi és nemzetközi kapcsolatok kar 738 hallgatóval, a közgazdaságtudományi kar pedig 297 új diákkal indíthatja el képzéseit 2019 őszén. A legnépszerűbb szakok a gazdálkodási és menedzsment alapszak, a pénzügy-számvitel és a gazdaságinformatika voltak.

 Az új hallgatók közül ősszel 2835-en támogatottként, 649-en pedig önköltségesként kezdhetik meg tanulmányaikat, a támogatott képzésekre a tavalyinál csaknem háromszázzal több új hallgatót vettek fel.
    Az egyetem jelezte: a székesfehérvári campuson van még lehetőség pótfelvételire.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.