Hirdetés

Kutatók éjszakája programjai Budapesten szeptember 27-én és 28-án

Kutatók éjszakája programjai Budapesten szeptember 27-én és 28-án

2019.09.25. 14:07

Hirdetés

Kutatók éjszakája - A Magyar Nemzeti Múzeum előadásokkal, műhelylátogatásokkal várja a látogatókat

Szakmai bemutatóval, műhelylátogatással és előadásokkal várják a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeumban (MNM) a Kutatók éjszakáján, pénteken.

A múzeum programajánlója szerint az eseményen régészek, antropológusok, restaurátorok, muzeológusok tartanak előadást többek között a Mezőkeresztes határában lévő 6000 éves neolitikus település mindennapjairól, egy 22 ezer éves leletegyüttes vizsgálatáról, az egyiptomi Magyar Régészeti Misszió ásatásairól és az M30-as autópálya nyomvonalán folytatott régészeti kutatásokról.

Az érdeklődők emellett betekintést nyerhetnek a vaskori temetkezési szokásokba, valamint a honfoglaló magyarok korabeli temetési rítusaiba is.

A múzeumban Gyermekek a régészet és az embertan szemszögéből címmel arról tartanak előadást, hogy hogyan viszonyultak a régmúlt emberei a gyermekkorhoz, a gyermekneveléshez. A Leletek titkos életéről szóló előadáson pedig az érdeklődők betekintést nyerhetnek a régészeti feldolgozó- és kutatómunka háttérfolyamataiba.

Az előadások mellett szakmai bemutatót és műhelylátogatást is szerveznek a látogatóknak, ahol bepillantást nyerhetnek a restaurálás műhelytitkaiba.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.