Hirdetés

Kutatók éjszakája programjai Budapesten szeptember 27-én és 28-án

Kutatók éjszakája programjai Budapesten szeptember 27-én és 28-án

2019.09.25. 14:07

Hirdetés

Kutatók éjszakája - Programok a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Többek között Petőfi haláláról, André Kertész Adyhoz fűződő viszonyáról és a "kéziratok kalandos életéről" is hallhatnak a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) látogatói pénteken, a Kutatók éjszakáján.

A PIM Bártfay-termében az érdeklődők betekintést nyerhetnek például a múzeumi restaurátorok munkájába, megtudhatják, mi az a névtér, hogyan működik a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) vagy hogy milyen új műtárgyak kerültek a PIM-be - közölték a szervezők az MTI-vel.

A múzeumnak otthont adó Károlyi-palota Vörös termében többek között a Nyugat szerkesztőségéből a Petőfi Irodalmi Múzeumba került kéziratokról, a segesvári ütközet régészeti kutatásáról, valamint Petőfi haláláról hallhatnak a látogatók.

A Díszterem előadói eközben fellebbentik a fátylat André Kertész párizsi Ady-emlékfotóinak titkáról, bemutatják, hogy melyik híres írók bútoraival lehet találkozni a gyűjteményben, valamint azt is, hogy miként vélekedtek kortársai a száz éve elhunyt Csáth Gézáról.

Előzetes regisztrációval péntek este a PIM kézirattára, médiatára és relikviatára is látogatható lesz - közölte a múzeum.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.