Friss időjárás-előrejelzés február 1-re, keddre - Meleg- és hidegfrontok sora érkezik fölénk

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.02.01. 01:27

Friss meteorológiai előrejelzés keddre.

A Kárpát-medence időjárását kedd reggelig egy viharciklon okklúziós frontja, illetve a képződő mediterrán ciklon alakítja, majd este már egy újabb melegfront érkezik.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás:met.hu

Kedden fokozatosan felszakad, csökken a felhőzet - legkésőbb délkeleten -, és ezt követően felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Napközben helyenként kialakulhat zápor, hózápor. Estétől északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé valószínű havazás, az Alpokalja térségében havas eső. Az éjféli óráktól északira, északnyugatira fordul a szél, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Kedd késő délután, este átmenetileg csillapodik, majd délnyugatira fordul, késő estétől pedig újfent erőre kap a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -3 fok között alakul, de a szélvédett, átmenetileg kevésbé felhős tájakon több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden jobbára 3 és 7 fok között várható, de a felhősebb, szélcsendes keleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

.