só, fűszerek (Toscana fűszerkeverék v. kakukkfű, bazsalikom és oregáno)
zsemlemorzsa
sütéshez: olívaolaj
Elkészítés:
A cukkiniket hámozzuk meg, reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni fél órát.
A sajtot is reszeljük le, a hagymát vágjuk össze.
Fél óra múltán a cukkini levet ereszt, kinyomjuk belőle. Keverjük össze a cukkinit a reszelt sajttal, hagymákkal, fűszerekkel (sóval itt már óvatosan!) és a felvert tojásokkal. Ha szükséges (általában kell) zsemlemorzsát tehetünk a masszába. Előmelegített sütőben egyben vagy serpenyőben több adagban süsük ki.
Sütőben sütéskor is és serpenyős sütéskor is egy kanál hátával kb. 0,5 -1 cm vastagságúra ellapítjuk.
Serpenyőben finomabb, sütőben pedig gyorsabb és kényelmesebb a sütése.