Egymást érik a frontok - Ilyen időjárás várható szombaton

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2023.02.18. 01:27

Itt a meteorológiai szolgálat friss előrejelzése.

A Kárpát-medence időjárását egy ciklon frontjai alakítják szombat estig, amely során enyhe léghullámok érkeznek. A sokévi átlagnál melegebb idő várható.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Szombaton a kezdeti felhős időt követően egyre nagyobb területen vékonyodik a felhőtakaró, és fátyolfelhős, napos idő lesz a jellemző. Ez alól hazánk északkeleti harmada képezhet kivételt, ugyanis ott továbbra is lehetnek erősen felhős körzetek. Reggelig elszórtan, szombaton már inkább csak a felhősebb tájakon számíthatunk gyenge esőre.

A nyugatias szél az esti óráktól elkezd megerősödni, szombaton a Dunántúl nyugati felét leszámítva már nagy területen lesz élénk, erős, a magasabban fekvő vidékeken, illetve északon viharos széllökések is előfordulhatnak.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet, amely több helyen késő este áll be, többnyire 3 és 8 fok között alakul, de a szélcsendes, kevésbé felhős nyugati tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken zömében 13 és 16 fok között alakul, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb, míg a főnre érzékeny részeken melegebb.

.